ÇBH yüklenici firma yönetim kurulu başkanı Süleyman Kozuva'nın Adana Havalimanının kapatılıp kapatılmayacağına yönelik "ÇBH açılınca karar verilecek şeklinde sözleşme var" açıklaması Adana'da tedirginliği artırdı.

3 ETABIN BİRDEN AÇILMA İSTEĞİ 10 MİLYON YOLCU HEDEFİ İÇİN Mİ?

Kozuva'nın ÇBH için  2 Milyon 600 bin yolcu garantisi olduğunu belirttiği açıklaması sırasında söylediği "2 milyon 600 bin yıllık yolcu garantisi var. Biz bunu çok rahat yaparız. O zaman sadece elektirik gibi masrafları çıkar." demesi ardından da "ÇBH Normalde 3 etap olarak yapılıyordu.  1. Etap 7 Milyona Kadar yolcu kapasiteli, 2. Etap 7 ila 9 Milyon Yolcu kapasiteli, 3 Etapta ise 9 milyon yolcuyu aştıktan sonra idi. Hesaplarımıza göre ilk açıldığında 5 milyon ila 5,5 Milyon yolcusu olacak. Biz bugun 3 etabi birden yapıyoruz. ve birlikte açacağız" diye konuşması tartışmayı canlandıracak gibi görünüyor.

Zira Adana Havalmanının yıllık yolcu kapasitesi 5-6 milyondu. Böye olunca yeni yolcu üretilemeyeceğine göre Adana Havalimanının psifleştirilmesi söz konusu olabilecek. Seçm öncesi olduğu için bu karar da seçim sonuna bırakılacak gibi duruyr. 

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU NE DEMİŞTİ:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adana Havalimanı'nın kapatılacağı iddialarına yönelik, "Hiç hayatlarında milletin hayrına iş yapmamış olanların dezenformasyon, dedikodu siyasetlerine sakın aldırmayın. Türkiye Cumhuriyeti Adanalılar ne istiyorsa onu yapar. Adanalılar ne diyorsa Adana Havalimanı da o şekilde olacaktır" demişti.