Adanahabermerkezi.com

Konu hakkında yapılan ihbarları dikkate alan Bakanlık soruşturma izni verirken, Adana Valiliği de iddiaların araştırılması için “Muhakkik” atadı.

SORUŞTURMA İÇİN ÖNE SÜRÜLEN GEREKÇELER

İSuçlamalar, Uluslararası 30. Adana Altın Koza Film Festivali ile ilgili iddiaları kapsıyor. İddialara konu olan ise Altınkoza Film Festivali Organizasyonunu son 3 yıldır arka arkaya alan MLZ Organizasyon sahibi S. A. ile Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı M. G. arasında yaşananları kapsıyor.

İŞTE SORUŞTURMA İÇİN “İDDİA” EDİLEN GEREKÇELER

İhale sürecinde MLZ Organizasyon’a, yaklaşık maliyetin önceden verilmesi (İhaleye Fesat Karıştırmak)

MLZ Organizasyona, hak edişlerde yapılmayan ve ihale teklif mektubunda olmayan işler için hak ediş faturalarına fazla ödeme yapmak (Kamuyu Zarara Uğratmak)

Yapılan iş ve işlerde rakamlar abartılması (Haksız Kazanç Elde Etmek)

BU İLİŞKİLER KARŞILIĞINDA;

Başkan Akay'ın "Sosyal Yardım" Skandalı, Uluslararası Boyuta Taşındı Başkan Akay'ın "Sosyal Yardım" Skandalı, Uluslararası Boyuta Taşındı

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı M. G’nin İstanbul’da okuyan kızına MLZ Organizasyon tarafından otomobil tahsis edilmesi

Yine;

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı M. G’ye ve Kızına; MLZ Organizasyon tarafından 2. Veya 3. Kişiler aracılığıyla maddi çıkar sağlanması.

“PARA AKIŞI 2. VE 3. KİŞİLERDEN” İDDİASI

İddialara göre maddi çıkarın MLZ Organizasyon sahibi, kardeşi İ. A. veya çalışanlarının üzerinden, Daire Başkanı ve kızının veya yakınları üzerinden sağlandığı belirtiliyor.

Bakanlığın izni sonucu Adana Valiliğince atanan “Muhakkik”in, iddia edilen kişilerin ve yakınlarının para ilişkisini, banka hesap hareketlerini takip ederek incelenmesi bekleniyor. “Muhakkik”in iddiaları destekleyecek bulgulara erişmesi sonucunda dava açılabilecek. Soruşturmanın başlatılmasıyla iddiaların gerçek olup olmadığı da ortaya çıkmış olacak.