Türkiye'de 2021 yılında 1 litresi 7 lira olan mazotun şimdi neredeyse 41 liraya ulaştığını aktaran Barut, "Ülkemizde mazot fiyatları rekor kırarken iktidar kılını bile kıpırdatmıyor. Özel jetlere, yatların kullandığı yakıt için ÖTV ve KDV muafiyeti var ama elleri nasırlı çiftçinin kullandığı mazota yok. Çiftçi yanıp tutuşurken böyle adaletsizlik olmaz. Derhal çiftçinin kullandığı mazot için ÖTV ve KDV istisnası getirilsin" dedi.

CHP Adana Örgütü Genel Seçimlere Hazırlanıyor CHP Adana Örgütü Genel Seçimlere Hazırlanıyor

"SADECE SARAY VE ÇEVRESİ MUTLU"

Tarımsal üretimde özellikle maliyetlerdeki artışlara dikkat çeken Ayhan Barut, "Mazottan gübreye, tohumdan zirai ilaca tarımsal üretim maliyetleri sürekli katlanarak artıyor, çiftçinin ürünü ise para etmiyor. Hatta geçen seneye göre fiyatlar daha da geriliyor. AKP iktidarı halkı açlığa, yoksulluğa, sefalete ve işsizliğe mahkum etti, çiftçiyi ve üretimi bitirdi. Zam ve kriz rejimine dönüşen Saray iktidarı nedeniyle vatandaşlarımızın pazar fileleri boş, tencereleri kaynamıyor, çiftçinin ocağı söndü. Birileri gerçekten mutlu ama kim bunlar? Sadece Saray ve çevresindekiler" diye konuştu.

KDV VE ÖTV DESTEĞİ İSTEDİ

Yeni yılla birlikte yüksek enflasyon ve fahiş zamların yanı sıra artan vergilerin de halkı perişan ettiğine işaret eden Ayhan Barut, şunları dile getirdi:
"AKP demek zam, açlık ve yoksulluk demek. Çünkü zam yağmuru bitmezken, vergiler bel bükerken, emeklisinden işçisine herkesin maaşı eriyip gidiyor ve açlık büyüyor. Elleri nasırlı çiftçilerimiz de bu durumdan oldukça olumsuz etkileniyor. Bakın 2021 yılında 7 lira olan mazot fiyatı son zamla artık neredeyse 41 liraya ulaştı. Mazot fiyatı 3 yılda yaklaşık 6 kat arttı. Tarihte ilk kez mazot fiyatı 40 lirayı geçerek rekor kırdı. Türkiye'de çiftçimiz yıllık 3-3.5 milyar litre mazot kullanıyor. Mazotun litresindeki bir liralık fiyat artışı sadece mazotla ilgili tarımsal üretim maliyetini tam 3.5 milyar lira arttırıyor. Çiftçimiz yıllık mazot için 143 milyar liradan fazla para ödüyor. Özel jetlerin yakıtlarına, yatların depolarına konulan yakıt için KDV ve ÖTV istisnası yapanlar, mücevhere vergi kolaylığı yapanlar elleri nasırlı emekçi çiftçinin mazotuna hiç ses çıkarmıyor, çiftçinin parasına el koyuyorlar. Böyle adaletsizlik olmaz. Artık çiftçinin feryadını duyun, derhal çiftçinin kullandığı mazot için ÖTV ve KDV istisnası getirilsin. Çiftçiye yeterli biçimde destek olun, uygun şekilde mazot desteği verin!"