Ceyhan'da, SMA hastası Minik Aslı'nın kampanya afişinin kaldırılması ile ilgili açıklamada bulunan Ceyhan Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, "Afişin reklam ajansı tarafından yanlışlıkla kaldırıldığını ve durumu öğrenen Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem'in talimatıyla, gece yarısı yeniden asıldığı" bildirildi.

SMA Hastası Çocuklar İçin Yürütülen Kampanyalara Destek 

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem'in, SMA hastası çocuklar için yürütülen kampanyalara tüm gücüyle destek verdiği belirtilen açıklamada, " Önceki gün Ceyhan’daki tüm bilboard ve afişlerin yenilenmesi esnasında Ceyhan Belediyesi’ne hizmet sunan reklam ajansı yanlışlıkla Aslı Aslan’a ait yardım kampanyası reklamını da vatandaşlarımızın yeni yılını kutlayan reklamla değiştirmiş ancak bu yanlışlık yine Başkanımız Hülya Erdem’in acil talimatıyla düzeltilmiş ve SMA hastası kızımıza ait kampanya reklamı derhal yerine monte edilmiştir" ifadesi kullanıldı.

Ceyhan Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü'nden Açıklama

SMA Hastası Aslı Aslan için yürütülen yardım kampanyası ile ilgili afişin sökülüp yerine, Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem'in afişinin asılması ile ilgili açıklamada bulunan Ceyhan Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün, kamuoyuna yaptığı açıklama şöyle:

"Ceyhan Belediye Başkanımız Hülya Erdem, göreve geldiği andan itibaren desteğe ihtiyaç duyan tüm ailelerimizin yanında yer almıştır. Ceyhan Belediyesi, Başkanımız Hülya Erdem öncülüğünde, özel gereksinime ihtiyacı olan çocuklarımıza ve son günlerde büyük zorluklar yaşayan Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastası çocuklar ve ailelerine destek için maddi manevi bütün gücünü kullanmıştır. Kullanmaya devam edecektir. Bu konuda kimsenin asla şüphesi olmamalıdır.
“Minik Çiçeklerimiz Solmasın, Haydi Türkiye” sloganıyla yardım kampanyası devam eden minik kızımız Aslı Aslan da ailesiyle birlikte Başkanımız Hülya Erdem’in yakın takibinde ve desteğinde olan bireylerdir. Ceyhan Kaymakamlığı yanı İnönü Bulvarı üzerindeki bilboardda Başkanımız Hülya Erdem’in özel talimatıyla Minik Aslı kızımızın kampanya reklamı yer almıştır. Önceki gün Ceyhan’daki tüm bilboard ve afişlerin yenilenmesi esnasında Ceyhan Belediyesi’ne hizmet sunan reklam ajansı yanlışlıkla Aslı Aslan’a ait yardım kampanyası reklamını da vatandaşlarımızın yeni yılını kutlayan reklamla değiştirmiş ancak bu yanlışlık yine Başkanımız Hülya Erdem’in acil talimatıyla düzeltilmiş ve SMA hastası kızımıza ait kampanya reklamı derhal yerine monte edilmiştir.
Ceyhan Belediyesi, sosyal ve toplumsal belediyecilikte sınır tanımayan, son aylardaki çalışmalarıyla sadece Adana’ya değil Türkiye’ye örnek bir model oluşturmuştur. Yanlışlığın ardında art niyet aramak, küçük bir kızımızın sağlığı üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışmak, belediyemizi ya da başkanımızı karalamaya yeltenmek kimseye ama hiç kimseye yakışmaz.
Ceyhanlı, Adanalı ve Türkiye’deki tüm SMA hastası çocuklarımız ve aileleri bizlerin baş tacıdır. Ceyhan Belediyesi, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çocukların sağlığını ön planda tutacak, belediyenin tüm imkanlarını seferber etmekten kaçınmayacaktır.
Tüm çocuklarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler dileriz."