Toplantıda gündem dışı konuşmalarla başladı. İlk sözü alan Milliyetçi Hareket Partisi Grup Sözcüsü Cemal Demirdağ, kaldırımların bakımsızlığına dikkat çekti. Demirdağ, bununla ilgili bir bakım onarım çalışması yapılmasını istedi. Galeria İş Merkezi’nin atıl durumda olduğunu ifade eden Demirdağ, özel sektöre ait olsa bile belediyenin bu konuda bir çalışma yapması konusunda çağrıda bulundu.

Büyükşehir Meclisi yoğun katılımla gerçekleştirildi

GRUP SÖZCÜLERİ KARALAR'I ELEŞTİRDİ

Sinekle mücadeleye de değinen Demirdağ, 100 milyonluk ihale yapılmasına karşın büyükşehrin bu konuda yeterince başarılı olamadığını öne sürdü.

Seyhan'dan Glüten İntolanslı Vatandaşa Kolaylık Seyhan'dan Glüten İntolanslı Vatandaşa Kolaylık

Daha sonra konuşan AK Parti Grup Sözcüsü Av. Abdullah Avcı da, tren ve otogar projesinin geçen ay konuşulduğunu ancak bununla ilgili komisyonlarda düzenleme yapılmadığını söyledi. Avcı ayrıca, kent meydanı olarak bilinen Sucuzade Mahallesi’ndeki 106 taşınmazın satışıyla ilgili de eleştirilerde bulundu. 

Başkan Karalar Eleştirilere yanıt verdi

“900 MİLYON DOLARLIK BORCU 200 MİLYON DOLARIN ALTINA DÜŞÜRDÜK"

İddialara yanıt veren Başkan Zeydan Karalar ise sinekle mücadele ihalesi konusunda bilginin doğru olmadığını ve ihalenin 30 milyon lira civarında olduğunu kaydetti. Başkan Karalar, sinekle mücadele ihalesinin iddiaların aksine Türkiye’nin en uygun ihalesi olduğunu vurguladı.

Karalar, meclis üyelerinden gelen borcunuzu açıklayın sorusuna da “Biz geldiğimizde 900 milyon dolarlık borç vardı. Bu borcu 200 milyon doların da altına düşürdük. Yanlış bilgi veriyorsunuz. Bunu bilin. Hiçbir CHP belediye başkanının en ufak bir kaçacak noktası olmaz.” şeklinde yanıt verdi.

Meclis üyeleri konuşmaları dikkatle dinledi.

Karalar konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İnsanlar yaşadıkları sorunlar nedeniyle burnundan soluyor. İşçiler geçinemiyor. Belediyelerin giderleri yüzde 100 artmışken sadece işçi giderleri aylık 500 milyonun üzerinde. Geçen ay bize sadece 186 milyon lira geldi. Her ay ödeme yapabilmek için 300 milyon para bulamazsınız.  Ekonomik kötülük belediyemize de yansıyor. Bunu bilmemiz lazım. Sucuzade’de taşınmazları satarak 8 alt geçit yapacağız. Otogarı yenileyeceğiz. Parayı napacağız? O kadar parayı eve mi götüreceğiz parayı? Oraları satıp hizmet yapacağız.”

Editör: Murat BERHUN