Başkan, yaptığı açıklamada hem insani hem de milli güvenlik boyutları olan bu sorunun, artık ertelenemez bir aciliyet kazandığını vurguladı.
Gerçeklerle Yüzleşiyoruz: Türkiye Göçle Kuşatıldı
A Parti Adana İl Başkanı Atilla Karataş'ın verdiği bilgilere göre, Türkiye 2011 yılından bu yana yaklaşık 3,6 milyon Suriyeli' ye geçici koruma sağlarken, bunların 1,5 milyonu çalışma izni olmaksızın kayıt dışı istihdam ediliyor.
Başkan Karataş açıklamasında 2023 itibarıyla Suriyeliler dışında 1,2 milyon civarında Afganlı, Pakistanlı, Iraklı ve Afrikalı düzensiz göçmen de ülkede barınmakta. Suriye’de 8 Aralık’tan bu yana 873 bin kişinin geri dönüşü, milyonlarca insanın yerinden edildiği bir trajedide maalesef çok sınırlı bir başlangıçtır.
Yalnızca 2023 yılında 340 bin kaçak göçmen sınırda yakalanmışken, bu rakam 2022’de 280 bindi. Bu artış, Türkiye'nin sınırlarının ne denli açık ve güvensiz hale geldiğini ortaya koyuyor.
İl Başkanı Av. Atilla Karataş açıklamasını “Hudut namustur. Devlet sınırda başlar. Biz bu yükü milletimizin omzunda bırakmayacağız.” sözleri ile sonlandırdı.
Başkan Karataş “Hudut Namustur!”
Anahtar Parti (A Parti) Adana İl Başkanı Av. Atilla Karataş, Türkiye’nin karşı karşıya olduğu en kritik güvenlik ve beka sorunlarından biri olan “düzensiz göç” ve sınır güvenliği meselesi hakkında çarpıcı veriler ve çözüm önerileriyle kamuoyuna seslendi.
Yorumlar
Trend Haberler

CHP'li Belediyelere Operasyon: Oya Tekin ve Kadir Aydar Da Var

Oya Tekin'den Flaş Açıklama! "Hukuksuz Şekilde Göz Altına Alındım"

Ceyhan'da Gözaltılara Tepki: "Kadir Aydar'ın Alnı Açık, Başı Diktir"

Oya Tekin Ve Kadir Aydar Da Tutuklandı

Adana’da Gözaltına Alınan Belediye Başkanları İstanbul’a Sevk Edildi