Başkan Tekin, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Sevgili Çocuklar, Kıymetli Hemşehrilerim,
Bugün 23 Nisan; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukların o sarsılmaz ışığına güvenerek bizlere bıraktığı, bağımsızlığımızın ve neşemizin en kıymetli mirasıdır.
Ancak bu bayramı kutlarken, maalesef kalbimizde dinmeyen bir sızı, zihnimizde çok ağır bir sorumluluk var. Son dönemde okullarımızda yitirdiğimiz evlatlarımızın acısı, bayram sevincimizin üzerine bir gölge gibi çöktü. Bir çocuğun en güvenli sığınağı olması gereken okul sıralarını koruyabilmek, her bir yavrumuzun okuluna korkusuzca gidip evine huzurla dönmesini sağlamak bizim bu topluma karşı en büyük vicdan borcumuzdur.
Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; vatanı korumak, önce çocukları korumakla başlar. Bizim asıl mücadelemiz, sizlere sadece bir gün değil, her gün güvenle nefes alacağınız bir memleket bırakmaktır.
Şu an aramızda mesafeler olsa da; her bir evladımızın huzurla gülümsediği bir gelecek için verdiğim mücadeleyle ruhum Seyhan’ın her sokağında, her parkında sizlerle. Okullarımızda kaybettiğimiz canlarımızı rahmetle anıyor; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı, adaletin ve güvenin sağlandığı o güzel günlerde kucaklaşmak ümidiyle kutluyorum.
Gülüşünüz hiç solmasın, çünkü Cumhuriyet en çok sizin neşenize emanet.”