Tecrübeli radyocu-gazeteci Kamil Yalçın Göl'ün hazırlayıp-sunduğu vazgeçilmez tutkunuz, yılın ödüllü spor programı SPOR SAATİ ÖZEL’de sporun ve sporcunun dostu Çukurova Belediye Başkanı Av. Soner Çetin fark yarattı.
Sporun değişmez adresi Radyo Pembe’de sporun referans programına “Kamil Yalçın Göl ile Spor Saati” ne konuk olan Çukurova Belediye Başkanı Av. Soner Çetin, uzun yıllar sporcu olarak voleybol oynamasının yanında tenis oynamayı da sevdiğini belirtti. “Her şey serbest, susmak yasak!” sloganıyla ün yapan tecrübeli radyocu Kamil Yalçın Göl’ün konuğu olan Çukurova Belediye Başkanı Av. Soner Çetin 0534. 215 34 01 numaralı Whats-Up hattına gelen soruları cevapladı.

Radyo Pembe

"VOLEYBOLDA TARİH YAZDIK"

Adana tarihinde ilk kez bir kadın voleybol takımının Süper Lig’de mücadele edeceğini söyleyen Başkan Çetin, “Bu tarihi başarıda yer almaktan onur ve mutluluk duyuyoruz. İtalya, Peru, Azerbaycan, Ukrayna ve Türkiye Milli takımlarında yer alan birbirinden önemli yıldızları kadromuza dahil ettik. İlk senemizde hedefimiz Avrupa Kupalarına katılmak. Karşılaşmalarımızı oynayacağımız Atatürk Spor Salonu’nda yeni kadromuzu spor kamuoyuna tanıtacağız. Yeni sezonda kulüp başkanlığını tecrübeli isim Çukurova Belediye Başkan Yardımcılarımızdan İsmail Özgen yapacak. 29 Ekim’de başlayacak sezonda başta voleybola gönül verenler olmak üzere tüm Adanalıları maçlarımıza takımımıza destek vermeye davet ediyoruz” diye konuştu.

"SPORU FAZLASIYLA ÖNEMSİYORUZ

Sporu bir bütün olarak kabul etmeleri nedeniyle futboldan satranca kadar birçok branşa destek verdiklerini belirten Çukurova Belediye Başkanı Av. Soner Çetin,’’ Spora ve sporcuya ayırım yapmadan destek vererek hem ilçemizin tanıtımına katkı sağlıyoruz hem de gençlerimizi spora teşvik ediyoruz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile uyumlu şekilde çalışıyoruz. Çukurova Belediyesi olarak Spor Genel Müdürlüğü adına Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne spor tesisi yapımı için yer verdik. Resmi futbol karşılaşmaların oynanacağı stad eksiğimiz bitiyor. Tesis eksikliklerimizi gidermenin yanında sporcu ve spor kulüplerine maddi-manevi destek konusunda öncü olmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

"EFSANELERİN İSİMLERİNİ YAŞATACAĞIZ"

Adana ve Türk sporuna birbirinden değerli katkılarda bulunan sayısız efsane isme hak ettikleri değeri vermenin gerektiğini belirten Çukurova Belediye Başkanı Av. Soner Çetin, ”Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu güreşçi merhum İsmet Atlı, olimpiyatlarda boksta ilk madalyayı ülkemize kazandıran boksör Turgut Aykaç, yüzücü merhum Ayhan Karataş ile olimpiyattaki derecesi hala kırılamayan yüzücü Faruk Morkal, Adana Demirspor’un unutulmaz isimleri Kartal Yaşar ile Tombik Ahmet, Türk voleybolunun unutulmaz isimleri Nevzat Karazincir ile Fehmi Gerdan, Adanaspor denince akla gelen ilk isimlerden merhum Tevriz Dura(Dede), Adana’ya 6 şampiyonluk yaşatan şampiyon Ercan Albay, sayı rekoru hala kırılamayan A. Demirspor’un unutulmaz basketbolcusu Orhan Calba ve daha birçok efsane ismin adı yaşatılmalıdır. Onlar için ne yapsak azdır.
Spora bir ömür adayarak Adana ve Türkiye’nin adını başarıyla duyuran efsanelerimizin isimlerinin yaşatılması için biz Çukurova Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapacağız” diye konuştu..