Adana Ticaret Borsası 2023 Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı Pençe Kilit Harekatında şehit olan 12 Mehmetçik için duaların okunmasıyla başladı.

BAĞIŞ, “KÜRESEL ISINMA; SUSUZLUK DEMEKTİR”

Türkiye’de Akdeniz’in Makro-İklim kuşağında yer aldığından iklim değişikliğinin olumsuz sonuçlarından en fazla etkilendiğini söyleyen Meclis Başkanı Osman Bağış, “Küresel ısınma; susuzluk demektir. Küresel yeryüzü sıcaklığı 2011 ile 2020 yılları arasında 1,1 Santigrat derece yükselmiştir. Bu yükseliş; Aşırı sıcaklık artışı, yağışlarda azalma ve akarsularda kuraklık, suya ulaşımda rekabet, tarımsal mahsulde azalma, ölümlerde artış, enerji üretim potansiyelinde düşüş, soğutma amaçlı enerji talebinde artış, ekonominin birçok sektöründe görülecek olumsuz etkilenme gibi birçok tehlike bizleri beklemektedir. 2024 yılının yaşanılan tüm sıkıntılardan kurtulmuş, yaraların sarılmış, geleceğe daha umutla bakılan, sağlıklı ve huzurla dolu bir yıl olmasını diliyorum” dedi.

BİLGİÇ, “HAİN TERÖR ÖRGÜTLERİNİN ALDIĞI NEFES BİLE HARAMDIR”

2023 Yılı içerisinde gerçekleştirdikleri faaliyetleri görsel sunum ile meclis üyeleriyle paylaşan Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, yaptığı aylık değerlendirmede şehit olan 12 Mehmetçiğimize rahmet dileyerek yabancı ülkelerin taşeronluğunu yapan hain bölücü terör örgütü PKK sempatizanlarının, destekçilerinin bu topraklarda teneffüs ettikleri havanın bile onlara haram olduğunu söyledi.

MEVSİMLER DEĞİŞTİ

2023 yılının son meclis toplantısını gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Bilgiç, “2023 hem ülkemizde hem de dünyada zorlukların ve felaketlerin yaşandığı hala da yaşanmaya devam ettiği bir yıl olarak tarihe geçiyor. 2024 yılının hepimiz için daha iyi bir yıl olur temennisindeyim. Yaşanan bu süreçler tabii ki ekonomik yönden hepimizi olumsuz etkiliyor. İçerisinde bulunduğumuz şartların zorluğuna rağmen ekonominin bel kemiği reel sektörün paydaşları olarak bizler üretmeye, istihdamı arttırmaya devam ediyoruz. Bilhassa tarımda sürdürülebilirliği sağlamak, dışa bağımlılığımızı azaltmak için yerli üreticinin daha fazla desteklenmesi gerekir. Bunu ülkemiz için milli bir görev olarak görüyorum. Tarımda, gıdada, beslenmede dışa bağımlılık bizleri felakete doğru götürecektir. Bu anlamda ülkemizin zihinsel dönüşüme ihtiyacı vardır. Bilindiği gibi günümüzde sera gazları, yeşil dönüşümler konuşulmaya başlandı. Mevsimler değişti. Tarımda sürdürülebilirlik giderek daha zorunlu hale gelmiştir. İklim krizinin derinleştiği, kaynakların hızla tükendiği günümüzde artık hayatın her alanında zihinsel dönüşme olan ihtiyaç her geçen gün artarak devam ediyor.”

ATB TARIMDA LOKOMOTİF OLMAYA DEVAM EDİYOR

Adana Ticaret Borsası olarak ekonomideki yaşanan sıkıntılara rağmen bölge tarım ve ekonomisine hizmet etmeye, lokomotif olmaya da devam ettiklerinide söyleyen Başkan Bilgiç, “Cumhuriyetimizin 100’ncü yılında işlem hacmi olarak 25 milyar olarak koyduğumuz hedefimizi neredeyse iki katına çıkaracak hale doğru ilerliyoruz. Bu başarıda Adana Ticaret Borsası yönetimi, meclisi ve çalışanları olarak işlevimizi iyi bir şekilde yaptığımızı gösteriyor. Çünkü bu başarı hepimizin gayreti sonucu ortaya çıkıyor. Birlikteliğimiz olmasa başaramazdık. Bizlere Cumhuriyeti armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını da rahmetle ve minnetle bir kez daha buradan anmak istiyorum. İnşallah 2024 yılı sağlık ve huzur içinde geçireceğimiz; Adana ekonomisine, Adana tarımına, Adana ticaretine Adana ticaret borsası olarak hep birlikte katkı sağlayacağımız bir yıl olur. Bu vesileyle 2024 yılının üyelerimize, üreticilerimize ve tüm vatandaşlarımıza sağlık, mutluluk ve bereketli bir yıl olmasını diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ATB Meclis gündem maddelerine geçildi.