Adana ve çevresinde yaşanan deprem felaketinin ardından yapımları durdurulan İnşaatlar belli bölgelerde tekrar açılarak yapılmaya başladı. DAİMFED in öncülüğü ve gayretli çalışmaları sonucu Çukurova Belediyesi bölgesinde bulunan Kabasakal ve Şambayat bölgesinde durdurulan inşaatlar açılarak yapımlarına devam ediyorlar. DAİMFED in öncülüğünde başlatılan çalışmalar verimini verdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Çukurova Belediyesine yapılan ziyaretler, istişareler sonucu gerçekleşen İmar inşaatlarının yeniden açılması gerçekleşti. 

DAİMFED İN GİRİŞİMLERİ SONUÇ VERDİ

DAİMFED Genel Sekreteri Enes Yılmaz, Mali ve İdari İşler Başkanı Nurullah Hamidi, Ar-Ge Başkanı Barış Yıldırım, İnsan Kaynakları Başkanı Murat Yalçın Şeker ve Basın, Sosyal Medya ve İletişim Başkanı Ahmet Yerdelen yeniden açılan İnşaat Bölgelerimde incelemeler yaptılar. Yapılan incelemelerde görüşlerini açıklayan DAİMFED Genel Sekreteri Enes Yılmaz; “DAİMFED olarak Başkanımız Mustafa Karslıoğlu nun ısrarlı gayretleri sonuca ulaşmamızı sağlamıştır. Kendisine müteşekkiriz. Ayrıca en önemli teşekkürümüz Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ‘e dir. Çünkü Belediye Başkanımız Bakanlık kararlarına rağmen insiyatif kullanarak inşaatların tekrar başlamasının önünü açmıştır. Kendisine sektörün tekrar çalışmaya başlamasının önünü açtığı için teşekkür ediyoruz.” Açıklamasında bulundu.

İNŞAATLAR TEKRAR BAŞLADI

Çukurova Belediyesi sınırları içinde bulunan Kabasakal ve Şambayat bölgesinde İnşaat Ruhsatı, Teknik Raporu olmasına rağmen İmar Durdurma kararına istinaden durdurulan inşaatlar tekrar yapılmaya başlandı. DAİMFED Genel Sekreteri Enes Yılmaz; “Hem ekonominin mihmandarı olan İnşaat Sektörümüzün önünün açılması bakımından hemde Adana mızın acil konut ihtiyacı olan yaklaşık 100 bin konutun yapılması gereğine istinaden kurumların ve sektör temsilcisi olarak biz müteahhitlerin hassasiyeti önem arz etmektedir. İnşaatların tekrar başlaması bu doğrultuda gereklidir. Ayrıca Çevre Şehircilik ve İklim Müdürlüğünün hasarlı yapıların tespiti noktasındaki çalışmaları memnuniyet vericidir. Kurum ve kişi olarak bu süreci atlatabilmemiz için birlikte çalışmalarımız sürecektir.” Dedi.