DR AYYÜCE TÜRKEŞ TAŞ KİMDİR?

İYİ Parti Adana Milletvekili Dr. Ayyüce Türkeş Taş 2 Ekim 1977 Yılında Ankara'da Doğmuştur. Ekonomi ve Bankacılık uzmanıdır. 2012 yılında bilgisayar mühendisi Egemen Taş ile evlendi. Selinay ve Alsu adında iki kız çocuğu annesidir.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucusu olan Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’ in kızıdır.

İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. Yüksek öğrenimini sırasıyla Bilkent Üniversitesi’nde Ekonomi, Bilgi Üniversitesi’nde MBA alanında tamamladı. Marmara Üniversitesi’nde Bankacılık alanında doktora eğitimi aldı. Türkiye’de finans alanında yaptığı çalışmalar ile kendini gösteren Türkeş, 2012-2023 yılları arasında ABD’nin finans merkezi olan New York’ta kariyerine devam etti. Kurucusu olduğu dünyaca ünlü bir siber güvenlik şirketinin ekonomiden sorumlu en üst düzey yöneticisi olarak çalıştı.

AYYÜCE TÜRKEŞ NEDEN ADANA MİLLETVEKİLİ OLDU?

Ayyüce Türkeş Taş, daha çocuk yaşta babası Merhum Türkeş’ ten dolayı siyasetin hep içinde oldu. Siyasi tecrübelerini kazanmasında aile ortamının çok etkisi oldu. İYİ Parti kadrolarından Adana milletvekili adayı olmasında, babası Alparslan TÜRKEŞ’ in 1968’de milletvekilliğine ilk Adana’dan seçilmesi etkili olmuştur.

Adana’da ilk seçim gezisini babasının da tarihine ve insanına büyük önem verdiği Kozan’a yaptı. Babasının yıllar önce “Ben Kozan’ın milletvekiliyim” sözünden ilhamla tüm Kozanlılara Ayyüce Türkeş “Ben de Kozan milletvekili olacağım. Kozan bana babamdan bir emanet, ben de Kozan’a emanetim" demiştir.