BARIŞ KURTARAN NERELİDİR?

1972 Yılında Adana - Kozan doğumlu olan Barış Kurtaran İlk-orta ve lise öğrenimimi Kozan'da tamamladı. İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Adıyaman Pazarlama Bölümünden Birincilikle mezun olan Barış Kurtaran 1993 yılında dikey geçiş yaptığı Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesini 1996’yılında tamamladı.

BARIŞ KURTARAN NE İŞ YAPIYOR?

Ziraat Mühendisi bir çiftçi olan Barış Kurtaran, marka patentli kimyasal ve organik gübre üretimi ile bu ürünlerin Adana merkezli olarak Türkiye’nin değişik illerine Pazarlanması, Kozan ve İmamoğlu İlçelerinde zirai ilaç ve gübre bayiliği, Tarım Sigortası Acenteliği ve Dayanıklı Tüketim Ürünleri satışı üzerine de ticaret yapmaktadır. Kurtaran halen Kozan İlçesi Yeniköy (Cerit Mh) 90 dekar alanda buğday ve ayçiçeği üretimi, Kozan Merkezde 40 dekar alanda portakal ve limon, Mersin Toroslar İlçesi Çağlarca (Santairas)  Mahallesinde 26 dekar alanda kiraz, Kozan İlçesi Akdam Mahallesinde 35 dekar alanda ise şeftali üretimi yapmaktadır

Barış Kurtaran Adana

BARIŞ KURTARAN'IN STK’LARLA İLİŞKİLERİ

Kozan Turunçgil Üreticileri Birliğinin kurucularından olan Barış Kurtaran, Üç dönem TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Yönetim Kurulu Üyeliği, İki dönem Ziraat Mühendisleri Odası Genel Kurul delegeliği ve bir dönem TMMOB Genel Kurul delegeliği görevlerinde bulunmuştur.

Uzun yıllar Adana Ticaret Odası Meslek Komitesinde ve bir dönem de Ticaret Odası Meclis Üyesi olarak görev yapan Kurtaran halen Adana Ticaret Odası Meslek Komitesindeki Görevine devam etmektedir.

Kurucusu üyesi olduğu Karacalı Yöresi Varsakları Dayanışma Derneği’nin Başkanlığı görevini sürdüren Barış Kurtaran Atatürkçü Düşünce Derneğinin Kozan Şubesinin aktif üyesidir

BARIŞ KURTARAN NEREDE SİYASETE BAŞLADI?

28. Dönem CHP Adana Milletvekili A. Adayı olan Barış Kurtaran 1989 yılında lise öğrenciliği döneminde SHP'de başladığı siyasi çalışmaları birleşme sonrası CHP’de aktif bir üye olarak sürdürmüştür.

Ziraat Mühendisi bir çiftçi olan Barış Kurtaran Evli ve 3 Çocuk babasıdır.