1988 yılı Şahinbey doğumlu olan Aslan, 2005 yılında Gaziantep Cumhuriyet Lisesi’nden derece ile mezun olmuştur.

​​​​​​​​​​​​​​2009 yılında Çukurova Ziraat Fakültesi Ziraat Mühendisliği Lisans, 2016 Gaziantep Üniversitesi Moleküler Biyoloji Yüksek Lisans ve 2021 Kapadokya Üniversitesi Kent Çevre ve Yerel Yönetimler Yüksek Lisansını tamamlamıştır. Halen Çukurova Üniversitesi Bitki Koruma bölümünde doktora tez çalışmalarını sürdürmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen İşaret Dili Uzmanlık Eğitimini de başarıyla tamamlamıştır.

2010 yılında Adana Büyükşehir Belediyesi’nde Mühendis kadrosunda göreve başlamıştır. 2013 -2019 yılları arasında Adana Kent Konseyi Genel Sekreterlik görevinde bulunan Aslan, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulu üyeliği ve Kent Konseyleri Birliği 10. Dönem Başkanlıklarını başarıyla yürütmüştür. 2020 – 2023 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Kamu Etik Kurulu Etik Platform Üyesi olarak Kamu Etik mevzuatına katkıda bulunmuştur.

Genç yaşlarından itibaren Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın her kademesinde görev  yapan Aslan, Üniversite öğrenimi sırasında 2008- 2010 yılları arası Çukurova Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı görevini yürütmüştür.2010 yılından itibaren çalışmalarını Türk gençliğinin hakları alanında yürüten Aslan, 2010- 2012 yılları arasında Adana Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanlığı görevini yürütmüştür.  2018 yılından bu yana TÜRKAV Adana Yönetim Kurulu Üyesidir.

2016’da Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu’ndan, 2011’de ise MHP Siyaset ve Liderlik Okulu’ndan Mezun olmuştur. 2020 yılında ise MHP Siyaset ve Liderlik Okulu’nun çağrısı üzerine bilgi tazeleme eğitimlerine de katılmıştır. 

Türkiye Belediyeler Birliği’nde Uzman Eğitimci olarak yerel yönetimler katılımcılık, kamu etiği üzerine eğitimler vermektedir.  Nato Kamu Diplomasi Birimi tarafından desteklenen Bilgi Düzensizliği ile Mücadele Programı’nda eğitmen olarak görev almaktadır. Üyesi olduğu Uluslararası Su Elçileri Federasyonu İklim Değişikliği ile mücadele konusunda eğitimler vermektedir. İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV) İnsani Gelişme Endeksi Danışma Kurulu’nda bulunmuştur.
Dünya Belediyeler Birliği (UCLG-MEWA) Konsey Üyeliği ve Nematoloji Derneği Genel Sekreterliği görevini yürütmektedir.

Ayrıca akademik ve kamusal alanda 4 kitap yayınlamıştır. Çok sayıda bilimsel makalesi bulunmaktadır.  İyi derecede akademik İngilizce bilen Aslan, Evli ve Özgül Güntülü, Hayri İlteber adında 2 çocuk babasıdır.