Mahmur N. Uslu 1947 Yılında Adana'da doğdu.

Çocukluk yıllarını memleketi Adana’da geçirenen Mahmut Uslu, evli ve iki çocuk babasıdır. 

1980 ve 1982 seneleri arası Anadolu Efes Basketbol takımında yer alan Uslu 1985 yılında ise bir sene Fenerbahçe Basketbol takımında oyuncu koçu olarak görev yapmıştır. Fenerbahçe Spor Kulübünün Genel sekreterliği grevinde bulunmuştur. Spor hayatı dışında iş hayatı ilede başarılara imza atmıştır. 


Mahmut N. Uslu tarafından kurulan Day Group, günümüze kadar yurtiçi ve yurtdışında sayısız başarılı projeye  imza atmıştır. Özellikle Türkmenistan’da faaliyet gösteren en eski Türk şirketi olarak bilinmektedir.

Mahmut N. Uslu, aynı zamanda, 1975 – 1980 yılları arasında Tarım Bakanlığı’nda Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmıştır. Daha sonra özel sektörde Genel Koordinatör ve Kurucu Ortak olarak Okan Holding’e katılmıştır. Yönetimde fiilen bulunan Mahmut N. Uslu döneminde, Okan Holding’in BESLEN Makarna Fabrikası Kazakistan’da, % 85 pazar payıyla lider olmuş, Club Marco Polo Tatil Köyü ise 1990’lı yıllarda Türkiye’nin en büyük turizm yatırımlarından biri olmuştur.

1992 yılında DAY Group’un kurulmasıyla faaliyetlerine burada devam eden Mahmut N. Uslu, birçok sektörde önemli çalışmalara imza atmıştır. İnşaat sektöründe yaptığı çalışmalar ile, İstanbul’un önemli semtlerinde kaliteli ve prestijli projeleri hayata geçirmiştir. Tarihi bir önem taşıyan Debreli İbrahim Paşa Yalısı’nı restore ettirerek, ”Boshporus Palace Hotel” olarak turizme kazandırmıştır. Sahip olduğu narenciye bahçeleri ile, narenciye grubu ürünlerin ithalat ve ihracatına halen devam etmektedir. Ortak olduğu HES projeleri ile Türkiye’nin artan enerji ihtiyacını karşılamaktadır.

Türkmenistan Gıda Bakanlığı, Coca Cola Grubu ile yaptığı ortalık ile, Türkmenistan’da ilk Coca Cola fabrikasının kurulmasını sağlamıştır. Türkmenistan Devleti Ticaret Bakanlığı ile yaptığı ortaklık ile, Türk – Türkmen Söwda Öyi Hojayk Jemgyyeti ve Türkmen – Türk Dış Ticaret Evi Ltd. kurulmuş, iki ülke arasındaki ticaretin artması sağlanmıştır.