1971 Yılında Adana’nın Seyhan ilçesi Akkapı Mahallesi’nde doğdu. İlkokulu Cemil Nardalı İlkokulunda tamamladı. Hürriyet Ortaokulu’ndaki öğrenimimi 1. Sınıfta yarıda bırakıp iş hayatına atıldı. 5 Yıl inşaatlarda Elektrik tesisatçısı olarak çalıştı. Ardından İstanbul’da askere gidene kadar dekorasyon işiyle uğraştı. 

ASKERLİK GÖREVİ

Askerlikte acemi birliği olan Ankara / Mamak’ta, Foto Film ve Sinema Operatörlüğü eğitimi aldı. Askerliğini, (1991-1992) Erzurum 29. Mekanize Tümeni’nde askeri Fotoğrafçı ve “Tümen Fotoğrafçısı” olarak tamamladı.

İŞ YAŞAMI

1992’de Adana’nın ilk çok katlı mağazalarından “Ender” Mağazası Saydam Şubesinde “Mağaza Elektrikçisi” olarak görev yaptı. 15 Ekim 1995’te Askerde aldığı ”Foto Film Sinema Operatörlüğü” eğitimin katkısıyla Toros Gazetesi’nde “Gazetecilik” mesleğine başladı. Daha sonra Televizyon Gazeteciliğine geçti.

EĞİTİM HAYATI

Meslek yaşamı sürerken Ortaokul eğitimini sınavlara girerek tamamladı. Daha sonra Açık Öğretim de  “Lise” eğitimini tamamladı. 2020 yılında girdiği Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi “Yeni Medya/ Gazetecilik”  bölümünden mezun oldu.  

GÖREV YAPTIĞI YERLER

Toros Gazetesi, Tempo TV, Küpeli TV (KTV), Kanal 6 TV Adana Büro (Muhabir-Kameraman),  Kanal A TV (Muhabir), Akdeniz TV (Haber Müdürü), Adana Haber gazetesi, Çukurova TV (Haber Müdürü), Kanal A TV (Haber Müdürü- Program yapımcısı), Koza TV (Haber Müdürü-Program Yapımcısı) ve ÇukurovaTürk TV (Genel Yayın Yönetmeni) Seyhan Belediyesi Basın Bürosu

İŞ DENEYİMLERİ

2003 Yılında Adana’nın ilk haber internet Portalını, ilk Spor internet haber portalını, ilk TV internet sitesini hayata geçirdi. Halen Adanahabermerkezi.com haber portalının imtiyaz sahibi ve yöneticisidir. Çalıştığı Televizyonlarda Haber, Ekonomi, Politika, Spor güncel ve Magazin içerikli programlarda yaklaşık 5 bin saat canlı yayın yapmıştır. 

5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunun çıkması ve içeriğinin belirlenmesinde katkısı olmuştur.

BECERİLERİ

Yöneticilik (Sertifikalı), Tiyatro-Diksiyon, SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Algı oluşturma konularında eğitim almıştır.

·         Fotoshop 5/10

·         Premier Pro(Montaj) 6/10

·         Ofis Ekipmanları 7/10

·         Kamera ve Fotoğraf makinesi 8/10

·         Kurgu 8/10

·         Metin yazma 9/10

·         İçerik Üretme 9/10

·         Yazılı Medya Tecrübesi 6/10

·         Görsel (TV) Tecrübesi 10-10

·         Dijital Medya (İnternet gazeteciliği) Tecrübesi 10-10

·         İşitsel Medya Tecrübesi 4/10

·         Stüdyo dekor tasarım 8/10

·         Yönetmen 7/10

·         İçerik Analiz-Değerlendirme 8/10

SOSYAL MEDYA

Sosyal Medya Uzmanıdır. Sosyal Medyada Facebook, Twitter ve Youtube konularında 7/10 tecrübelidir.

Bu mecraların çalışma prensiplerini öğrenmiş ve  Sosyal Medya Mecralarına uygun yayıncılık tecrübesi vardır. Bu çerçevede görsel algı, hedefin; herhangi bir arama motorunda benzer içerikler arandığında kullanıcı karşısına çağrılması için SEO, arama motorlarının çalışma prensiplerine uygun metin yazma, video ve fotoğrafların kodlanması konularında deneyimlidir (8-10)   

ÜYESİ OLDUĞU-GÖREV YAPTIĞI SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şube Yönetim Kurulu Üyeliği, İnternet Habercileri Platformu Başkanlığı, İnternet Yayıncıları Derneği (İYAD) Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeliği, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Adana Şube Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır. Halen bu derneklere üye olarak katkı vermekte ayrıca Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) ve Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) üyesidir. Pir Sultan Abdal Derneği Üyeliğinin yanında Kendi Kurduğu Sosyal Medya ve Yeni Nesil Gazeteciler Platformu (e-Medya Platformu) Başkanlığını yürütmektedir.