Nihal Ağca Nerelidir?
 
1974 yılında Kozan'da doğdum. Türkiye derecesi ile girdiğim ODTÜ Uluslararası İlişkiler bölümünden 1996'da mezun oldum. 17 yıl çeşitli yerli ve uluslararası bankalarda şube ve bölge müdürü olarak çalıştım.
 
Ülkemizin çok zor bir döneminde, Değerli Genel Başkanımız Meral Akşener tarafından o günün şartlarında gerçek bir Cesurlar Hareketi olarak kurulan İYİ Parti'mizin Kurucular Kurulu Üyesi olmayı siyasi kariyerimin en önemli ve en onurlu duruşu olarak görüyorum. Ayrıca kuruluştan itibaren üst üste 4 dönem Partimizin Genel İdare Kurulu Üyesi olarak aktif siyasetin içinde yer aldım.

Nihal Ağca Nerede Siyasete Başladı?

2018 genel seçimlerinde İYİ Parti 4. sıra Adana milletvekili adayı olarak siyasi mücadeleme devam ettim.

iyi-parti-milletvekili-a-aday-nihal-agca-12
 
2019 yerel seçimlerinin ardından Partimin görevlendirmesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ'nin Genel Müdürü olarak atandım. Oldukça başarılı bir çalışma döneminin ardından 2023 Mart ayı itibariyle milletvekili adayı olmak üzere görevimden istifa ettim.
Siyaseten ilgi duyduğum ve çalıştığım konular; engelli aileleri, eğitimde fırsat eşitliği, kız çocuklarının güçlendirilmesi, gençlik, yoksulluk, Adana'nın plastik çöp problemi, işsizlik, istihdam problemleri. Bu konuların çözümleri için uzun yıllardır konunun uzmanları ile birlikte çalıştığım projelerimiz hazır.
 
Siyasette öncelikli hedefim; Adanalı Adana'da Doyacak!

Adanamızın Atatürk yolunda yürüyen ve ailesinin imkanı sınırlı olan gençlerine destek olmak için 10 arkadaş bir araya gelerek kurduğumuz ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğum BİZİM ÇOCUKLAR Derneği ile şimdilik 70'i kız olan toplam 100 öğrencimize karşılıksız burs veriyoruz. Hedefimiz gelecek yıl için öğrenci sayımızı en az 500'e ve 2 yıl içinde de 1000'e çıkarmak.
Galatasaray Üniversitesi öğrencisi 21 yaşında bir oğlum ve Bahçeşehir Üniversitesi öğrencisi 23 yaşında biz kızım var.