Serdal Sündük Nerelidir?

Serdal Sündük 01 Temmuz 1986 yılında Adana - Yunusoğlu Beldesi’nde dünyaya geldi.  İlk ve ortaokulu Yunusoğlu’nda liseyi de  Adana Atatürk Lisesi’nde tamamladı.

Niğde Üniversitesi Turizm Otelcilik Ön Lisans mezunu olduktan sonra dikey geçişle lisans eğitimini tamamladı. Staj aşamasında Antalya ve Alanya bölgesindeki otellerde eğitim aldı.  Okulunu tamamladıktan sonra 5 yıl Çiftehan Kaplıcalarında bulunan Çelikhan Otel’de sırasıyla Resepsiyonist, Gece Müdürlüğü ve Ön Büro Şefliği yaptı.  Turizm sektöründeki çalışmalarının ardından ticarete atılmıştır. 8 yıldır kendisine ait ayakkabı mağazalarının işletmesini yapmaktadır.

Serdal Sündük Nerede Siyasete Başladı?

Siyaset hayatına 2020 yılında Ülkem Partisi Akdeniz Bölge Sorumlusu olarak başlayan Sündük 2021 yılında Ülkem Partisi Adana İl Başkanlığı görevini icra etti. 2021 Kasım ayında 27 ilin tüm teşkilatıyla beraber Yeniden Refah Partisi’ne katılım sağlayan Serdal Sündük; 2021 Aralık ayında Yeniden Refah Partisi Çukurova İlçe Başkanlığı’na atandı. 6 aylık görev süresi boyunca 1350 vatandaşı partiye üye yaparak dikkatleri üzerine çekti.

Serdal Sündük kimdir

Çukurova’daki başarısının ardından 2022 yılı Mayıs ayında Yeniden Refah Partisi Yüreğir İlçe Başkanı olarak atanan Sündük başarılarını burada da sürdürmüş ve Yüreğir ilçesinde 4 Bin üyeyi partisine kazandırdı.

Serdal Sündük'ün Vatandaşla İlişkileri

Adana’nın iki merkez ilçesinde ilçe başkanlığı görevleri sırasında miting büyüklüğündeki mahalle toplantılarıyla da adından söz ettirdi.  Görevleri süresince vatandaşla bütünleşebilmek ve sorunları yerinde müşahede etmek için toplumun her kesiminden insanlarla görüşmeler yapmış tüm STK’lar ile kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret etmiştir. Bu süreçte esnaf ziyaretlerine özel önem göstermiş vatandaşların mutlu ve acılı günlerini paylaşmak adına onların yanında oldu.

"Yüreğir'in Serdar'ı" 

Yüreğirli vatandaşlar tarafından kendisine duyulan sevginin bir nişanesi olarak; 'Yüreğir’in Serdar'ı' olarak anılmıştır.

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan 13. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Yeniden Refah Partisi’nden Adana Milletvekili Adayı olmuştur.

Mütevazı bir ailenin 8. çocuğu olan Serdal Sündük evli ve iki çocuk babasıdır.