Adana Demirspor Yeni Adana Stadında yaklaşık 30 bin taraftarın desteğiyle karşılaştığı Trabzonspor'u 3-2 mağlup etti.   Seyir zevki oldukça yüksek olan maçta karşılıklı net fırsatlar kaçtı. Montella'nın "Beyin Yakan" kadrosu ile sahaya çıkan Adana Demirspor seyircisi önünde oldukça etkili bir oyun ortaya koyarken kazanmayı bildi. 

Hakem Kararlarının çok tartışılacağı, verilmeyen penaltısının yanında Belhanda'nın çalışılmış nizami golünü iptal eden hakem Son yılların en büyük skandalına imza attı. 

Adana Demirspor Teknik Direktörü Montella'nın forvetsiz kadro ile sahaya çıkması taraftarı da Trabspor'u da adeta abondene etti. Ancak Montella'nın  takıma özel kadro tercihi galibiyeti getirdi. Maçın bitiş düdüğüyle Adana Demirspor taraftarı büyük sevinç gösterisinde bulundu. 

Bu sonucun ardından Trabzonspor 10 puanda kalırken, Adana Demirspor puanını 13’e yükseltti. Bordo mavililer gelecek hafta sahasında Gaziantep FK ile Adana Demirspor ise Antalyaspor ile deplasmanda oynayacak.

adana demirspor trabzonspor

Maçın Künyesi

Stat: Yeni Adana

Hakemler: Atilla Karaoğlan , Serkan Olguncan xx, Serkan Çimen xx

Adana Demirspor: Ertaç xx, Svensson xx, Samet xxx, Rakitskiy xx, Rodrigues xx (dk. 16 Abdurrahim xx), Stambouli xx (Gökhan dk. 64 x), N'Diaye xx, Emre xx (Bjarnason dk. 81?), Yusuf xx (Akintola dk. 64 x), Belhanda xx, Onyekuru xx (Guldbrandsen dk. 81?)

Teknik Direktör: Vincenzo Montella

Trabzonspor: Uğurcan x, Larsen xx, Bartra xx, Victor Hugo x, Eren xx, Gbamin x (Hamsik dk. 46 x), Bakasetas xx, Trezeguet xx (Naci dk. 81 ?), Umut xx, Bardhi xx (Abdulkadir dk. 46 x), Gomez x

Teknik Direktör: Abdullah Avcı

Goller: Rodrigues (dk. 10), N'Diaye (dk. 55), Samet (90+3) (Adana Demirspor), Bakasetas (dk.36 pen.), Umut (dk. 84) (Trabzonspor)

Montella Ne dedi?

Karşılaşmanın ardından Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella  beIN SPORTS mikrofonlarına galibiyeti değerlendirdi.

Montella, galibiyet ve Belhanda'nın geçerli sayılmayan golüyle ilgili açıklamalarda bulundu:

"Çok temiz 10 tane gol pozisyonumuz vardı. Takımım sonuna kadar mücadele etti ve galibiyeti aldı. Belhanda'nın golü, hiçbir şekilde iptal edilmemesi gereken bir gol. Hakem topa dokunulmadığını düşünmüş olabilir ama VAR'ın devreye girmesi gerekiyor. Hakem hata yapabilir ama VAR bunu düzeltmeli. Tertemiz bir goldü."

Takımına son dakikada attığı golle galibiyeti getiren Samet Akaydın ise, "Bugün çok istedik. Kazanacağımıza çok inanmıştık. Beşiktaş ve Trabzonspor karşısında attığım goller kariyerim için önemli goller." şeklinde konuştu.