ÇGC Kupası Super Chıron’un Oldu ÇGC Kupası Super Chıron’un Oldu

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, son günlerde artan kadın cinayetleri konusunda topluma büyük sorumluluklar düştüğünü belirterek, “Dünyada kadın erkek eşitliğine inanıyorsanız; işiniz, sıfatınız ve inancınız ne olursa olsun siz de yaşanan bu sorunda çözümün bir parçası olabilirsiniz” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ÇGC Yönetim Kurulu adına açıklamalarda bulunan Esendemir, şunları kaydetti: “Yaşamımızın vazgeçilmezi olan kadınlarımız, sınırsız sevgisi, hoşgörüsü, fedakârlığı, üretkenliği ve yetiştirdiği evlatlarıyla geleceğimizi şekillendirirken büyük haksızlıklara da uğruyor. Seçme seçilme hakkını birçok Batı ülkesinden daha önce kazanan kadınlarımız günümüzde ne yazık ki şiddete, ayrımcılığa ve eşitsizliğe maruz bırakılıyor. Bu haksızlığın önüne geçmemiz gerekiyor. Çünkü kadın güçlüyse ancak o aile ve toplum güçlüdür.”

Kadınların hayatın her alanında alın teri döktüğünü vurgulayan Esendemir, şöyle devam etti:

“Kadınlarımıza ve kız çocuklarımıza fırsat eşitliği sağladığımız kadar değerliyiz. Onların ürettiklerine saygı duyduğumuz kadar değerliyiz. Bu değerin korunması için toplumsal olarak işbirliği yapmalı ve yaşanan sorunların çözümünde üzerimize düşen gayreti göstermeliyiz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.’ diyorsa, bu sözün gereğini yerine getirmeliyiz.”

Kadına yönelik cinsiyet ayrımcılığının sona erdiği, şiddetin olmadığı, sosyal yaşamın her alanında ve yönetimin her aşamasında kadınların daha çok yer aldığı özgür bir toplum dileğinde bulunan Esendemir, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün aydınlık yarınlar adına tüm kadınlara kutlu olmasını temenni etti.