Çelik, Ak Parti adayı ve Merkez Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın, İçişleri Bakanlığınca Aytaç Durak'ın görevinden uzaklaştırılmasının ardından bugün yapılan üçüncü toplantıda başkanvekilliğine getirilmesi nedeniyle Ak Parti İl Başkanlığında yaptığı açıklamada, seçim sürecinin centilmence yürüdüğünü söyledi.

Tüm meclis üyelerine teşekkür eden Çelik, ''Her seçim şu ya da bu şekilde sonuçlanıyor. Ancak, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimi gündemde çok yer aldı. Halkın vicdanında da hilelerin karıştığı bir seçim olarak yer etti.
Başkanvekilliği seçiminin şeffaflık içerisinde yapılması bu açıdan çok önemlidir.

Bu süreçte Mahmut Çelikcan'a ve tüm parti teşkilatımıza da teşekkür ediyorum'' dedi.

Başkanvekilliği sürecinin ne kadar süreceğinin belli olmadığını ve buna yargının karar vereceğini ifade eden Çelik, ''Ancak, bu süreç boyunca Büyükşehir Belediyesinde hiçbir zümre, çıkar amaçlı grup olmayacak. Adana'yı hak ettiği değere kavuşturmak için, Büyükşehir Belediyesini meclis üyeleri ve halk yönetecek. Partizanlık olmayacak, hiçbir çıkar grubu Adana'nın geleceğinden çalmayacak'' diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediyesinin, vatandaşın sorunlarına çözüm bulunan bir merkez haline geleceğini vurgulayan Çelik, ''Adana halkı, bu süre boyunca meclis kararlarını çok iyi takip etsin. Belediyeyi denetlesin. Böyle bir denetimden ancak kirli ilişkileri olan kişiler korkar'' dedi.

Açıklamaya, Çelikcan, Ak Parti Adana milletvekilleri Vahit Kirişçi ve Necdet Ünüvar da katıldı.