Beraberinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Gülşen olduğu halde önce 100. Yıl Depolama Sahasına giden Çelikcan, Ulaşım Dairesi Başkanı Mebruh Kurtulgan’dan metro çalışmalarıyla ilgili brifing aldı.
   Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Çelikcan, daha sonra 100. Yıl Depolama Sahası ile Akıncılar İstasyonu arasında deneme seferleri yapan Metro’da incelemelerde bulundu.
   Tüm sistemler hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mebruh Kurtulgan, 14 bin 80 metre olan güzergahta 13 istasyon bulunduğunu söyledi. Deneme seferlerinden sonra Metro’nun halkın hizmetine gireceğini ifade eden Kurtulgan, Metro’nun, ikinci etabı olan Akıncılar İstasyonu ile Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi arasındaki güzergahla ilgili ihalenin de yapıldığını anlattı.
   626 bin TL. bedelle ihale edilen Akıncılar İstasyonu-Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi güzergahının, sözleşmenin imzalanmasını takiben 9 ayda bitirilmesinin planlandığını vurgulayan Kurtulgan, 9 bin 300 merte olan bu güzergahta 7 istasyon bulunduğunu sözlerine ekledi.
   Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Çelikcan, gezi sonrası verdiği bilgiler için Ulaşım Dairesi Başkanı Mebruh Kurtulgan’a teşekkür etti.