CHP Adana Örgütü Genel Seçimlere Hazırlanıyor CHP Adana Örgütü Genel Seçimlere Hazırlanıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Şubat 2023 depremlerinde cezaevlerinden firar eden tutuklu ve hükümlülerin akıbetini sorup konuyla ilgili Meclis'in harekete geçmesini istedi. Son dönemde bir çok adli olaya cezaevi firarisi kişilerin karıştığına dair haberlerin gündeme geldiğini anımsatan Barut, halkı endişeye sevk eden bu durumla ilgili açıklama yapılmasını isteyerek, "Deprem nedeniyle kaç cezaevinden, ne kadar hükümlü ve tutuklu firar etmiştir? Bunlardan kaçı yakalanmıştır?" diye sordu.

"TOPLUM AYDINLATILMADI"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından yanıtlanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi sunan Barut, "Kahramanmaraş merkezli Şubat ayında yaşanan depremlerde bazı cezaevlerinden hükümlü ve tutukluların firar ettiği kamuoyuna yansımıştır. Bu firari kişilerden haberimiz ancak adli olaylara karışmaları nedeniyle olmuş, bu konuda iktidar ve Adalet Bakanlığı ne yazık ki toplumu aydınlatıcı bilgilendirme yapmamıştır" diye konuştu.

"KAÇ KİŞİ FİRARDA?"

Son dönemde kamuoyuna yansıyan bazı adli olaylara firari tutuklu ve hükümlülerin karıştığı yönünde gelişmeler olduğunu bildiren Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Örneğin Kahramanmaraş E Tipi Kapalı Cezaevi'nden firar edenlerden bazılarının yakalandığı, sınırdan kaçmaya çalışan cezaevi firarilerinin bulunduğu yönündeki haberler gündeme gelmiştir. Son olarak benzer bir olay İstanbul'da bir otomobile ateş edilmesiyle yaşanmış, cezaevi firarisi şahıs olduğu anlaşılmıştır. Halkı tedirgin edip endişeye sevk eden bu olaylarla ilgili kamuoyuna açıklama yapılmasını talep ediyoruz. Deprem nedeniyle kaç cezaevinden ve hangilerinden, ne kadar hükümlü ve tutuklu firar etmiştir? Bunlardan kaçı yakalanmıştır? Yakalanamayan hükümlü ve tutuklu sayısı kaçtır? Bu sorulara cevap verilmesini, toplumsal yaşamı ve toplum huzurunu bozan bu soruna kayıtsız kalınmamasını istiyoruz."

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut'un, TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergede şu sorulara yanıt aranıyor;
"1- Halkı tedirgin edip endişeye sevk eden bu olaylarla ilgili kamuoyuna ayrıntılı bir açıklama yapılacak mı?
2- Şubat 2023 tarihli depremler nedeniyle kaç cezaevinden ve hangilerinden, ne kadar hükümlü ve tutuklu firar etmiştir?
3- Cezaevi firarilerinden kaç tanesi yakalanmıştır?
4- Ülkemizde depremin dışında toplam kaç cezaevi firarisi bulunmaktadır, bunların yakalanmasıyla ilgili bir çalışmanız var mıdır?"