ÇGC 47 YAŞINDA

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin 47.kuruluş yıldönümü kutlandı. İlk olarak Atatürk Anıtı’nda yapılan törende; başta Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşları ve Tüm Şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Başkan Yardımcısı Yasemin Atasoy, Yönetim Kurulu Üyesi Jale Karaşahinoğlu ile TSYD Adana Şube Başkanı Kerim Hoşfikirer ve kadın gazeteciler anıta çelenk koydu.

Katılımcılar daha sonra Basın Anıtı’na geçti. Burada da 1 dakikalık saygı duruşunun ardından, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir; günün anlam ve önemini belirten basın açıklamasını yaptı. Başkan Esendemir; koronavirüs salgınından dolayı çok zor ve sorunlu bir yılı geride bıraktıklarını belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Büyük bir dayanışma içerisinde; el ele vererek, kenetlenip Cemiyetimizi daha da ileriye taşımanın gayreti içerisinde olduk. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni muhteşem bir sosyal tesise kavuşturduk. Bu tesis; Türkiye’nin en saygın basın kuruluşları arasında bulunan Cemiyetimize renk kattı. Cemiyetimizi daha iyi şartlara taşırken; meslektaşlarımızın yaşadığı sorunlarla da yakından ilgilendik. Onları hiçbir zaman yalnız bırakmadık. Bundan sonra da daha değerli ve kaliteli çalışmalar yapan bir Cemiyet olarak olarak çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. ÇGC 15 Nisan 1975 tarihinde merhum Çoban Yurtçu başkanlığında kuruldu.

Bugüne kadar Erdoğan Varol, Kurtar Çakın, Çetin Yiğenoğlu ve Tamer Ünal başkanlık görevi yaptı. Huzurunuzda merhum Çoban Yurtçu başta olmak üzere Cemiyetimize büyük emekleri geçen hayatlarını kaybeden üyelerimizi saygı ve rahmet, diğer ağabeylerimizi de şükranla anıyor ve teşekkür ediyoruz. Biliyorsunuz dünyada milyonlarca, ülkemizde de onbinlerce insanımızı, yakınımızı, sevdiklerimizi, dostlarımızı kaybettik. Acı ve sıkıntı veren haberler yüzünden sosyal medyayı bile kullanamaz hale geldik. Buna rağmen her acıdan ve kederden kenetlenerek çıktık. İyi günde-kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta, omuz omuza vererek, yaşadığımız bu zor günleri de aşacağımıza inanıyorum. Türk Ceza Kanunu’ndan kaynaklanan sorumluluklardan dolayı gazeteciler bazen çok zor şartlar altında görev yaparken, sansür nitelğinde uygulamalarla karşı karşıya kalıyor.

Avrupa ve daha ileri ülkeler özgürlükleri geliştirirken, ülkemizdeki bu kısıtlamaları görmek, demokrasimiz hakkında söylenenlerle çelişiyor. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti; bağımsızlığın ve özgürlüğün sembolü olarak Türkiye’de yaşanan baskı ve sansür uygulamalarının sona ermesini isterken, bu işi emeği ve alın teriyle yapanlara da sahip çıkılmasını diliyoruz. Bizleri yalnız bırakmadığınız için var olun. Daha nice 47.yıllarda buluşmak dileğiyle, hepinize teşekkür ediyorum… Bu arada; Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin de 59.kuruluş yıldönümünü kutluyor, yeni seçilen TSYD Adana Şube Başkanı Oğuz Kerim Hoşfikirer’e de yeni görevinde başarılar diliyorum”

KİMLER KUTLADI?

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ile Basın Yayın Daire Başkanı Şükrü Gedik; Başkan Cafer Esendemir’i arayarak ÇGC’nin 47.kuruluş yıldönümünü kutlayıp, çiçek gönderdi.

Adana Emniyet Müdürü Doğan İnci de Başkan Esendemir’e telefonla arayarak, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin 47.kuruluş yıldönümünü kutladı.

Etkinliklere, TGS adına TGS Disiplin Kurulu Başkanı Serdar Akın da katıldı.

ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’ne gelen Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner de, Başkan Cafer Esendemir’in şahsında Çukurovalı gazetecileri kutladı.

Güner; “Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni 1989 yılında kurarken, Cemiyetimizin tüzüğünü ÇGC’den aldık. Cafer Bey o dönemde çok yardımcı oldu. Sonrasında konut projesinde de ÇGC’yi örnek aldık. Aynı protokolle 440 kişiyi ev sahibi yaptık. Şimdi de TSYD Şubesi’ni örnek alarak TSYD Malatya Şubesi’ni açacağız. Bu nedenle ÇGC ile yol arkadaşlığımız devam ediyor. Bu vesileyle 47.kuruluş yıldönümü kutluyor, ‘nice 47 yıllara’ temennisinde bulunuyoruz” dedi.

VALİ ELBAN’DAN KUTLAMA MESAJI

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin 47.Kuruluş Yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı geçen Adana Valisi Dr.Süleyman Elban; mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Kurulduğu gün itibarıyla gerçekleştirdiği faaliyetlerle kamu yararını gözeten, ilimizin gelişimine ve tanıtımına katkı sağlayan, ilimizin basın mensuplarını aynı çatı altında toplayarak birçok önemli çalışmayı gerçekleştiren Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’miz bugün 47 yaşında. Kamuoyunu aydınlatmak amacıyla meydana gelen tüm hadiseleri güvenilir, tarafsız, hızlı bir şekilde ve habercilik etiğine uygun olarak duyuran ve gerçekleştirdikleri çalışmalarla toplumumuza ışık tutan, yol gösteren basın kuruluşları; sarsılmaz demokrasimizin temel yapı taşlarından biridir. Kentimizin ihtiyaçlarının ve sorunlarının objektif bir şekilde tespit edilip eksikliklerin giderilmesi amacıyla yapılan çalışmalara katkıda bulunan Cemiyetimiz; ilimizin mevcut medya kuruluşlarının çalışmalarını basın etiğine uygun, dürüst ve ilkeli bir şekilde yürütebilmeleri, gazetecilik mesleğini daha iyi şartlar altında gerçekleştirebilmeleri için geçmişten günümüze yoğun bir çaba sarf etmektedir. 47 yıldır değişmeyen bir anlayışla hizmet veren Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’mizin kuruluş yıl dönümünü kutluyor, Cemiyetin üyelerine çalışmalarında başarılar diliyorum.”