“Hukuki Değil, Siyasi Bir Müdahale”

Tanburoğlu açıklamasında, Yüreğir Belediye Başkanı Demirçalı’nın görevden alınmasının ne hukuki ne de meşru bir zemine dayandığını ifade etti.

Kararın doğrudan halkın sandıkta ortaya koyduğu iradeye yönelik siyasi bir müdahale olduğunu belirten Tanburoğlu, iktidarın kaybettiği yerel yönetimleri masa başı kararlarla geri almaya çalıştığını öne sürdü.

“Demokrasiye Açık Bir Saldırı”

Görevden alma kararını “irade gaspı” olarak nitelendiren Tanburoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

Yüreğir halkının oylarıyla seçilmiş bir belediye başkanının görevden alınmasının, milyonların demokratik tercihine darbe vurduğunu ifade eden Tanburoğlu, bu tür girişimlerin demokrasiye açık bir saldırı olduğunu dile getirdi.

“Mücadelemiz Sürecek”

CHP olarak hukukun araçsallaştırılmasına ve yargının siyasi meşruiyet aracı haline getirilmesine karşı olduklarını belirten Tanburoğlu, Yüreğir’de yaşananların başka yerlerde de benzer şekilde yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Tanburoğlu, mücadelelerinin yalnızca bir belediye başkanıyla sınırlı olmadığını vurgulayarak, demokrasiye ve millet iradesine sahip çıkmaya devam edeceklerini ifade etti.

Başkan Tanburoğlu’ndan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı
Başkan Tanburoğlu’ndan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı
İçeriği Görüntüle

“Geri Adım Atmayacağız”

Tanburoğlu açıklamasının sonunda, Yüreğir halkının iradesi iade edilene kadar demokratik ve meşru yollarla mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

Eşitlik, adalet ve demokrasi mücadelesine vurgu yapan Tanburoğlu, halk iradesine yönelik her türlü müdahalenin karşısında duracaklarını sözlerine ekledi.