Bildiriyle birlikte, Adana’nın 30 delegesinden 29’unun, Mersin’in ise 26 kurultay delegesinin tamamının imzaları CHP Genel Merkezi’ne önümüzdeki hafta başı teslim edilecek. 

Anıl Tanburoğlu “Geçmişimizin Mirasıyla 2. Yüzyıla Hazırlanıyoruz” Anıl Tanburoğlu “Geçmişimizin Mirasıyla 2. Yüzyıla Hazırlanıyoruz”

KAMUOYU DUYURUSU 

Ülkemiz ve coğrafyamızın içinde bulunduğu olumsuz koşullar ve halkımızın yaşadığı derin ekonomik krizin içinde, Cumhuriyetimizin 100.Yılında partimizin 38.Olağan Kurultayını gerçekleştireceğiz. Kurultay sonrasında yeni kadrolar, yeni fikirler ve yeni bir tüzükle Türkiye’nin kötü gidişatının durması; halkımızın barış, refah ve huzur içinde yaşaması için mücadelemizi artan bir kararlılıkla sürdüreceğiz. Partimiz 100 yıllık demokrasi mücadelesinin 2.Yüzyılında önce yerel, ardından genel iktidara ulaşarak vatandaşlarımızın hak ettiği daha adil, eşit ve demokratik bir Türkiye özlemini giderecektir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin her ferdi halkımızın partimizden beklentilerinin ve sorumluluklarının bilincindedir. Tamamlanan ilçe ve il kongrelerimiz ardından kurultayımızı birlik, beraberlik ve dayanışma duyguları ile gerçekleştireceğiz. Kasım ayının sonunda yapılacak olan ‘’Tüzük Kurultayı’’ ile örgütlerimizin ve üyelerimizin beklentilerine cevap verecek daha demokratik bir tüzüğü hep birlikte inşa ederek iktidar yürüyüşümüze devam edeceğiz. 
Cumhuriyet Halk Partisi üye, örgüt ve program partisidir. 
Tüzükten programa, çalışma yöntemlerinden kadrolara kadar halkımızda heyecan uyandıracak, fikri temelleri olan bir yenilenme sürecini gerçekleştirmek, ülkemize, milletimize ve geleceğimize karşı duyduğumuz sorumluluğun gereğidir. Bizler, Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri ve Nevşehir il başkanları olarak ülkemizin ve bölgemizin sorunları, çözüm önerileri ve temsil gibi konularda istişare ve ortak akıl kültürüne dayalı bir işbirliği içindeyiz. 
Bu bağlamda parti örgütümüz ve kurultay delegelerimizle yaptığımız değerlendirmeler sonucunda partimizin yenilenme sürecini Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirme konusundaki kararımızı kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. 38.Olağan Kurultayımızda ‘’Genel Başkan Adayı’’ olarak önerdiğimiz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu gemiyi limana yanaştıracak olan kaptan ve sadece partimizdeki değil ülkemizdeki büyük değişim ve dönüşümün önünü açacak olan kişidir.
Kurultayımızın partimize, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor; tüm ulusumuzun Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz.
Saygılarımızla