Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi Meydanında düzenlenen 100. Yıl Resepsiyonuna CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, CHP Adana milletvekilleri Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin ve Ayhan Barut, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ilçe başkanları ve yöneticileri, kadın ve gençlik kolları başkanları ve yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda Cumhuriyet Halk Partili katıldı.

CHP Adana'da 100. Yıl Resepsiyonu

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan resepsiyonda bando takımı eşliğinde marşlar söylendi, Atatürk'ün sevdiği şarkılar çalındı, halk oyunları ekipleri gösteri yaptı. Partililerin yoğun katılım gösterdiği resepsiyonda 100. Yıl dönümü pastası kesildi. Programın sonunda CHP’ye üye olan 100 kişiye rozet takıldı. 

Resepsiyonda bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi şu ifadeleri kullandı.
Bugün asırlık çınarımız Cumhuriyet Halk Partisinin 100. Yıldönümünü coşku ve gururla kutluyoruz. Ülkemizin ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eserim diye tanımladığı Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni geçmişin mirasıyla gelecek yüzyıla taşımanın gururunu yaşıyoruz. En büyük servetimiz olan bu iki mirası korumak ve sonraki nesillere aktarmak gibi tarihi bir sorumluluğumuz var. Bizler 100 yıllık bir mücadele geleneğinden gelen ve hiçbir koşulda pes etmeyen kahramanların varisleriyiz. Birçoğumuz nice bedeller ödeyerek bu mirası korumak için emekler harcadı ve harcamaya devam ediyor. Demokrasiyi hiçbir zaman partileri iktidara taşıyan bir araç olarak görmedik. Hukuku sadece kendi haklarımız için değil, herkes için adalet şiarıyla savunduk. Özgürlük mücadelemiz tüm fikirler, tercihler ve farklılıklar için verildi. Demokrasiyi, hukuku, insan haklarını savunmak, farklı görüşlere saygı duymak, tüm halkların barış içinde kardeşçe yaşamasını sağlamak ve Türkiye’nin birleştirici gücü olma vizyonumuzdan asla vazgeçmedik vazgeçmeyeceğiz.  

MHP'li Kanlı İroniyle Tepki Koydu: "Karalar Gülüyor, Sinekler Halay Çekiyor!" MHP'li Kanlı İroniyle Tepki Koydu: "Karalar Gülüyor, Sinekler Halay Çekiyor!"

CHP Adana'da 100. Yıl Resepsiyonu
Türkiye her alanda zor bir süreçten geçiyor
Ülkemizde hepimizin gördüğü olumsuz koşullar devam etmekte. Halkımız giderek yoksullaşmakta. Baskının ve zulmün dozu artarken, adalet, liyakat ve özgürlükler gerilemekte. Devlet kurumlarını parti binalarına dönüştüren, medyayı baskılayan, üniversitelere kayyum atayan, çiftçisini ezen, emeklisini üzen, gençlerini umutsuz, kadınlarını güvencesiz bırakan, toplumu kutuplaştıran bir siyasal iktidarla karşı karşıyayız. 
Adana’daki belediye sayımızı arttıracağız
Önümüzde yerel seçimler süreci var. 2019 yerel seçimlerinde kentimizde ve ülke genelinde başlattığımız büyük dönüşüme 2024 yerel seçimlerinde yeni ilçe ve il belediyeleri ekleyerek, büyük bir kesimi mutsuz olan ülkemize yeniden umut olacağız. Seçildikleri günden bugüne oldukça başarılı işler yapan, belediye bütçelerini halkın çıkarları doğrultusunda yöneten, personeline maaş ödeyemez durumda devraldıkları belediyeleri, borçlanmadan hizmet üretir hale getiren belediye başkanlarımızı yürekten kutluyoruz. Yeni dönemde partimizin belirleyeceği tüm adaylarımızın arkasında durarak, demokrasiye, barışa, adalete inanan tüm seçmenlerle dayanışma içinde hep birlikte omuz omuza mücadele edip Adana’daki belediye sayımızı hatırı sayılır şekilde arttıracağız. 
İl Kongremizden sonra yerel seçim startını vereceğiz
Partimiz Adana’da ilçe kongrelerini tamamladı. 7 Ekim 2023 tarihinde il kongremizi yaparak Adana’daki kongreler sürecimizi tamamlayacağız. Bu vesile ile geçmiş dönemde görev yapan arkadaşlarımıza emekleri için teşekkür ediyor, yeni göreve gelen arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. Partimiz, kentimiz ve ülkemizin aydınlık geleceği için tüm yol arkadaşlarımıza birlik, beraberlik ve dayanışma çağrısı yapmak istiyorum. İçinde bulunduğumuz zaman bireysel hesaplarımızı bir kenara bırakıp, toplumsal faydalar için çalışma zamanıdır; eleştirileri, önerileri, şikayetleri makul biçimde dile getirip ülkeyi uçuruma sürükleyenlere karşı tüm demokrasi güçleri ile birlikte kol kola mücadele etme vaktidir. Gün birlik ve beraberlik günüdür. 
Kurucu iradeyi saygı ve özlemle anıyoruz
Partimizin 100.kuruluş yıldönümü vesilesiyle, ülkemiz ve partimizin kuruluşunda emek veren başta gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm mücadele arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum. Gururla kutladığımız 100.yılımızda bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize yürekten teşekkür ediyorum 
Yaşasın demokrasi güçlerinin dayanışması, Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi. Haber Merkezi