CHP Gençlik Kolları Genel Merkezi’nin görevlendirmesiyle CHP Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Alaattin Solmaz, Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı Musa Gül, Hatay İl Gençlik Kolları Başkanı Ümit Kutlu, Osmaniye İl Gençlik Kolları Başkanı Mert Yusuf Doğan, Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı Kasım İnal, Kilis İl Gençlik Kolları Başkanı Cafer Saka ile birlikte IŞİD füzelerinin düştüğü Kilis’te incelemelerde bulunup, halkın yaşadığı sorunları yerinde tespit etti.

 Ziyaretlerin ve görüşmelerin ardından hazırlanan ortak basın açıklamasını Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Alaattin Solmaz okudu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin gençlik kolları başkanları olarak Kilis'te yaşanan acıya dikkat çekmek ve yurttaşların acılarını paylaşmak üzere Kilis'e geldiklerini dile getiren Solmaz, Suriye tarafından IŞİD’in attığı füzelerle ocak ayından bu yana 17 yurttaşın hayatını kaybettiğini aktardı.

Füze atışlarının artarak devam ettiğine dikkati çeken Solmaz, ülkenin bir bölümünden her gün şehit haberleri geldiğini, Suriye sınırındaki bölgelerde masum insanların IŞİD füzeleriyle can verdiğini, batı kentlerinde meydanlarda bombaların patlatıldığını, Karadeniz'de HES'lere direnen insanların coplandığını, turizm kentlerinde ise halkın sokağa çıkamadığını söyledi.

Solmaz, “14 yılda ülkenin hemen hemen her bölgesini yaşanmaz hale getirdiğiniz yetmiyormuş gibi bir de TV kanallarına çıkıp büyük devlet naraları atıyorsunuz.  Kefen giyerek sokakta ‘Seninleyiz reis’ diyenlerin yönettiği ülkede halk artık kefenlerle yaşamaya başladı. Bizler, bu ülkenin Cumhuriyet Halk Partili gençleri olarak ‘Artık yeter’, yönetemiyorsanız, ‘Bırakın’, ‘Bu halk bu zulümleri hak etmiyor’ diyoruz. Başkan olma hevesiyle ülkenin her yerinin bir kaos ortamına çekilmesine isyan ediyoruz. Nerede bir haksızlık, nerede bir zulüm varsa orda olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Kilislilere CHP Gençlik Kolları adına “Geçmiş olsun” dileklerini ileten Solmaz, “Hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına da baş sağlığı diliyoruz” şeklinde konuştu.