Başkan Yusuf Kanlı'dan Birlik, Beraberlik Mesajı! Başkan Yusuf Kanlı'dan Birlik, Beraberlik Mesajı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ilk olarak CHP il binasına geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarınca karşılanan Özel, İl binasının resmi açılışını gerçekleştirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Adana'dan Mesaj Verdi
Daha sonra Adana Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel şöyle konuştu:

"Gerçekten Adana gibi bir şehir, Antalya ve Adana bu dönem bir ilki başardılar. Belediye başkanlarımız beş yıl çalıştılar. Bu beş yılın sonunda tarihimizde ilk kez ve o şehirlerin tarihinde ilk kez iki kez üst üste bir belediye başkanının CHP'den seçilmesi mümkün oldu. Bu beş yıl boyunca burada masanın, koltuğun haczedildiği fotoğrafınızı hatırlıyorum. Büyük bir borçla haciz batağında başladığınız yolculuktan beş yıl sonunda hem Adana Büyükşehir'i mali yönden güçlendirerek, borçlarını yönetilebilir hale getirip önemli miktarda azaltarak hem de Adana'da şu hizmet aksadı dedirtmeden çok büyük bir başarı gösterdiniz. Bu israfa karşı olmanın yolsuzluğa bulaşmamanın, adil ve şeffaf bir şekilde belediyeyi yönetmenin karşılığıdır. Bunun dışında hiçbir şey değildir."

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Adana'dan Mesaj Verdi
Özgür Özel daha sonra Adana Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan kalabalığa hitap etmek üzere Belediye binasının balkonuna çıktı.  Belediye başkan sayısı arttığı için tüm partililere ve  vatandaşlara teşekkür eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel şöyle konuştu: 


"31 mart seçimlerinde mağdurların mücadelesini verdik, sizin derdiniz neyse benim gündemim o olacak. Hububat fiyatı açıklandı. Onuda twitter'dan açıkladılar, fiyat iyiyse cumhurbaşkanı açıklıyor, normalse bakan açıklıyor ama dünkü fiyatı açıklayanlar insan içine çıkamaz. O nedenle fiyatı twitle açıklıyorlar.

*Enflasyon arttı, bütün giderler 2 katı oldu. Bunca hayat pahalılığına ve artan fiyatlara rağmen %12 zam vermek vicdansızlık, insafsızlıktır. Çukurova'daki işçiye ve çiftçiye haksızlıktır. Bu fiyatı kabul etmiyoruz. Bu fiyata direneceğiz isyan edeceğiz. 

* Kurban bayramı emekliler için çok hazin bir şekilde geliyor. 2018 yılındaki bayram ikramiyesiyle 24kg kıyma alıyordun şimdi 5.5 kg kıyma alabiliyorsun. O zamanki en düşük emekli maaşıyla 2 tane kurbanlık alınıyordu. Şimdi emekli maaşı en cılız kurban alınamıyor. En düşük emekli maaşı ve ikramiyesi 17 bin lira olmalı. Erdoğan ile önümüzdeki hafta görüşeceğiz. Erdoğan'a bunu teklifimi önereceğim

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Adana'dan Mesaj Verdi
*Adana'dan sesleniyorum buğday fiyatı en az 15 lira olmalı, aşağısını kabul etmiyoruz.  Hangi konu, hangi sorun varsa mecliste, grup toplantısında iletmek, seslerini duyurmak, ama günü geldiğinde ses gelmiyorsa vatandaşa sahip çıkılmıyorsa onlarla birlikle sokaklarda yürümek meydanları doldurmak mücadeleyi sonuna kadar sürdürmek boynumuzun borcudur. 

*Bu sıcak havada bu buluşmayı miting havasına çeviren Adanalılara teşekkür ediyorum. Kimsesizllerin kimsesi olmaya milletin sesi olmaya devam edeceğiz. Durmadan yorulmadan dinlenmeden çalışacağız.

*Zeydan Karaların başarısının artarak partiye mal olması için hep beraber mücadele edelim. Adanalılar hepiniz geçmişte hangi partili olursanız olun gönlümüzdesiniz.

Editör: Murat BERHUN