CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi beraberinde yönetici grubuyla birlikte Adana Müteahhitler birliğini ziyaret ederek destek mesajları verdiler. CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi sektörün sorunlarını yakından takip ettiklerini ve ekonominin önemli faktörü olan Müteahhitlerin desteklenmeleri gereğinin altını çizdi.

‘İNŞAAT SEKTÖRÜ EKONOMİNİN EN ÖNEMLİ FAKTÖRÜDÜR’

Adana CHP il Başkanı Mehmet Çelebi; “İktidarın STK’ları etkisiz ve yetkisiz kılma çabalarını görüyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomi aşikardır. Bu nedenle çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Elbette bu sorunlar aşılacaktır. CHP olarak çözüm noktasında çalışmalarımız sürmektedir. Müteahhitlerimizin çok az belli grubunun haricinde büyük sorunlarla uğraştığını görüyoruz. İnşaat Sektörü ekonomimizin en önemli faktörüdür. Bizimde bu sektöre desteğimiz tamdır. Nihai olarak CHP ve Millet İttifakı iktidarımızda sorunların oluşmasında etkili olanlara elbette hesap sorulacaktır. Bu olmazsa memleket değerleri heba olur.” Açıklamasında bulundu.

‘STK OLARAK DESTEK GÖRMEK SEVİNDİRİCİ’

Adana Müteahhitleri Birliği Başkanı Haydar Çakıroğlu ziyaret konusunda; “Bir STK olarak etkili bir şekilde var olmaya çalışıyoruz. Her şeyin hukuk kuralları içinde bağımsız ve özgür olması şarttır. İnşaat Sektörünün temsilcisi olan bir STK olarak sıkıntıların aşılması noktasında gayret ve çabalarımız sürmektedir. Ancak son beklentimiz olan fiyat farkı ve tasfiye kararnameleri istediğimiz gibi olamadı. Sorunları çözmekten çok uzak ve yetersiz. Ülkemizin en önemli siyasi partilerinden CHP’nin ziyareti ve desteğini görmek hissetmek sevindirici ve umut verici. Müteahhitler Birliği olarak teşekkür ediyoruz. Artık yaşamımızda particilik olmamalı. Vatanperverlik olmalıdır.’ İfadelerinde bulundu.