“Kamu yayıncılığı ilkesinden uzaklaşıldı” iddiası

Bulut, yaptığı açıklamada TRT Haber’in yayın politikasını hedef alarak, kamu kaynaklarıyla faaliyet gösteren bir kurumun tarafsız olması gerektiğini vurguladı. Açıklamasında sert ifadeler kullanan Bulut, yayın anlayışının kamu hizmeti ilkesinden uzaklaştığını savundu.

“Propaganda ve manipülasyon” eleştirisi

Üsküdar Belediyesi’ne yönelik operasyonla ilgili haberlere de değinen Bulut, söz konusu görüntülerde yer aldığı iddia edilen paranın bir kafenin devir işlemine ait olduğunu öne sürdü. TRT Haber’in bu konudaki yayınlarını eleştiren Bulut, “TRT’nin bu skandal tutumu, artık ‘haber verme’ değil, propaganda ve manipülasyon merkezi hâline geldiğinin açık kanıtı niteliğinde” ifadelerini kullandı.

Tartışma sürüyor

Söz konusu açıklamalar, kamu yayıncılığı ve medya tarafsızlığı tartışmalarını yeniden gündeme taşırken, konuya ilişkin farklı kesimlerden değerlendirmelerin gelmesi bekleniyor.

TRT İle ilgili belge

Havva Akharman Enni ''Eğitimde Kriz Derinleşiyor: Herkes Tedirgin''
Havva Akharman Enni ''Eğitimde Kriz Derinleşiyor: Herkes Tedirgin''
İçeriği Görüntüle