“Suyun Üstü” Filmi, 2024 New York CineFest’te “Suyun Üstü” Filmi, 2024 New York CineFest’te

Adana Karadağ Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği, Sakarya Mahallesinde ara sokakta Cumhuriyet kutlaması gerçekleştirdi.

Sakarya Mahallesi Muhtarı Semra Özdal ve Adana Karadağ Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sema Elma, Başkan Yardımcısı Fatma Gülkan ile üye ve dernek gönüllülerinin katıldığı Cumhuriyet etkinlikleri İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı.

Adana Karadağ Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği’nden Sakarya Mahallesinde Cumhuriyet kutlaması gerçekleştirildi.

Adana Karadağ Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sema Elma, mahalle sakinlerine yaptığı konuşmada, 1923’ten 2023’e tam 100 yıldır ışık olan Cumhuriyet için toplandıklarını belirterek,”Tüm imkânsızlıklara rağmen,  milletimizin azim ve kararlığı ile yakılan kurtuluş meşalesi Cumhuriyetimizin ilanı ile sönmeyecek bir ateşe dönüşerek 100. Yılına ulaşmıştır. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde vatanımız ev oldu, fabrika oldu, orman oldu. Şuan da ışığı yanan her pencere, tüten baca, işleyen demir ve aldığımız her nefeste Cumhuriyet’e minnet borcumuz var.  Cumhuriyet umuttur, umudu gerçekleştirecek azimdir. Cumhuriyet kararlılıktır. Bizi biz yapan değerlerimizin başlangıcıdır” dedi. 

Etkinlik boyunca marşların çalındığı kutlamalar sırasında Ressam Mehmet Nuri Börüban tarafından çocuklara ‘’ Cumhuriyet ’’ konulu resim yaptırıldı. Çocuklar tarafından  ‘’ Cumhuriyet ve Atatürk ‘’ şiirleri okutulmasından sonra resim ve şiir denemeleriyle dereceye giren çocuklara ödüller verildi.