Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Cumhuriyetin 99. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen ‘Çukurova Üniversitesi Rektörlük Kupası Durgun Su Kano Yarışları’nın ikincisi gerçekleştirildi. Final yarışları Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in anonsuyla start aldı. Prof. Dr. Tuncel, “İlimizin su sporlarında hem ulusal hem de uluslararası platformda öncü olması için tüm kurumlarımızla ortak çalışma ve projeler yapma konusunda girişimlerimiz devam ediyor” dedi

Adana Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Çukurova Üniversitesi tarafından Kayıkhane Tesislerinde gerçekleştirilen Rektörlük Kupası Durgun Su Kano Yarışlarına 45 sporcu katılım gösterdi. Açılış törenine Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Neslihan Boyan Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Dinç, Genel Sekreter Dr. Mehmet cingöz, Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, akademisyenler, protokol üyeleri,  sporcular ve aileleri katıldı.

ÇÜ Rektörlük Kupası Durgun Su Kano Yarışları Yapıldı

Prof. Dr. Tuncel: “Adana’mız İkliminden Dolayı Yılın Her Ayı Su Sporları Yapmaya Elverişli”

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, bölgenin iklim şartlarının yılın her ayı kano ve kürek sporlarını yapmaya elverişli olduğunu söyledi.

Adana’nın su sporlarında hem ulusal hem de uluslararası platformda öncü olması için tüm kurumlarla ortak çalışma ve projeler yapma konusunda girişimlerinin sürdüğünü bildiren Prof. Dr. Tuncel, “Üniversitemizin konumu itibariyle su sporlarındaki potansiyeli, bölgemiz iklim şartlarının yılın her ayı kano ve kürek sporlarını yapmaya elverişli olması, en önemlisi bu spor dallarına gönül vermiş yetenekli gençlerimizin olması, yönetim olarak bizleri bu alanda gerekli çalışmaları yapma konusunda motive ediyor. Bu alandaki faaliyetlerimiz artarak devam edecek. Yarışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyor, sporcularımıza başarılar diliyorum.” dedi.

ÇÜ Rektörlük Kupası Durgun Su Kano Yarışları Yapıldı

Çintimar: “Prof. Dr. Tuncel’in Girişimleriyle Yarışma Geleneksel Hale Geldi”

Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü muzaffer Çintimar ise, Durgun Su Kano Yarışları’nın Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in girişimleriyle ‘Çukurova Üniversitesi Rektörlük Kupası Durgun Su Kano Yarışları’ adıyla geleneksel hale geldiğini ve bu yıl ikincisinin yapıldığına dikkat çekerek, Prof. Dr. Tuncel’e teşekkür etti.

Dereceye Giren Sporculara Ödülleri Verildi

Açılış konuşmalarının ardından Seyhan Baraj Gölü'nde 10 farklı kategoride yarışan ve dereceye giren sporculara madalyaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Ödül töreni anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.