Adana Sanayi Odası Sakıp Sabancı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı İsrafil Uçurum, Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, ÇÜ Adana Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nuriye Say, Adana Sanayi Odası Meclis Divanı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri katıldı.

Prof. Dr. Tuncel: “Kentin Gelişimi İçin Çalışıyoruz”

Çukurova Üniversitesi Adana Meslek Yüksekokulu’na kayıtlı ön lisans öğrencilerinin eğitimlerinin son yarıyılında işletmelerde mesleki uygulama yapmalarına olanak verecek İşletmede Mesleki Eğitim‘in yürütülmesi ve iş birliğinin sağlanması için protokolü öncesinde konuşan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, üniversite-sanayi iş birliğine çok önem verdiklerini söyledi. Bir üniversitenin, bulunduğu şehre hatta bulunduğu bölgeye katkılar sağlamasının önemine işaret eden Prof. Dr. Tuncel, “Aynı zamanda şehrin de üniversitesine destek olması çok önemli. Göreve geldiğimiz günden itibaren kentle iç içe bir üniversite olup, üniversite sanayi işbirliğini en üst düzeye çıkarmak, kent ekonomisine ve kentin gelişmesine katkı sağlayacak dinamikleri güçlendirmek amacıyla çalışıyoruz.” dedi.

Prof. Dr. Meryem Tuncel

“Kapımız Sanayicilerimize Her Zaman Açık”

Prof. Dr. Tuncel, “Çukurova Üniversitesi olarak hedefimiz üniversitenin ilk yıllarda öğrencilerimize uygulamalı eğitimi getirmek. Okula başlarken farkındalık yaratmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bunun için çalışmalarımız sürüyor. Üniversite sanayi iş birliği açısından siz değerli sanayicilerin de önerileri var ise bu konuda kapımızın her zaman açık olduğunu belirtmek isterim.” dedi. Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, ise “Protokol ile Adana Sanayi Odası ve Adana Meslek Yüksekokulu ile 6 temel alan Metal-Makina, Elektrik-Elektronik, İklimlendirme, Tekstil, Otomasyon, Otomotiv alanlarında Mesleki Eğitimde Staj Protokolü imzalanması bizler için çok ama çok sevindirici bir haber. Bu nedenle Çukurova Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Meryem Tuncel’e ve ekibine teşekkür etmek istiyorum. İnşallah bu süreç hayırlı ve başarılı olur.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Metal-Makina, Elektrik-Elektronik, İklimlendirme, Tekstil, Otomasyon, Otomotiv temel alanlarına kayıtlı ön lisans öğrencilerinin; eğitimlerinin son yarıyılında işletmelerde mesleki uygulama yapmalarına olanak veren eğitim işbirliği protokolü imza altına alındı.