Merkez üstü Kahramanmaraş olan ve 11 İl’i etkileyen depremde, Hatay’da eşi Nuray Muhacir ile birlikte enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Metin Muhacir anıldı.

Ç.Ü. Prof.Dr. Lütfullah Aksungur Spor Salonu’nda Seyhan Belediyespor – Van Erek Beş Yıldızspor arasında oynanan Deplasmanlı 1.Ligi maçı öncesi, Metin Muhacir için saygı duruşunda bulunuldu ve milli sporcunun özgeçmişi okundu.

Duygusal anların yaşandığı etkinlikte konuşan Hentbol Milli Takımı ve Çukobirlikspor eski antrenörü Kazım Tekin; Metin Muhacir’i 12 yaşında spora kazandırdığını, Metin Muhacir’in Adana’dan milli takıma giden ilk sporcu olduğunu belirtti.

Çukobirlikspor’un Milli Hentbolcusu Metin Muhacir Anıldı

Tekin, “Metin’in iyi bir insan olmanın ötesinde, sporcu-antrenör ve beden eğitimi öğretmeniydi. Oldukça başarılı olan Metin Muhacir yüzlerce öğrenciyi de hentbolle tanıştırdı ve Türk sporuna kazandırdı. Oğlu, gelini ve torununu görmek için gittiği Hatay’da depreme yakalanarak enkaz altında kalıp, eşi Nuray ile birlikte hayatını kaybetti. Metin’in kaybı; Hentbol camiamızı da büyük üzüntüye sevk etti” dedi

ANMA ETKİNLİĞİNE TAKIM ARKADAŞLARI DA KATILDI

Türkiye Hentbol Federasyonu aldığı bir kararla; Metin Muhacir’in adını Hentbol Deplasmanlı 1.Erkekler Ligi’ne verdi.

Çukobirlikspor’un Milli Hentbolcusu Metin Muhacir Anıldı

Ç.Ü.Lütfu Aksungur Spor Salonu’nda oynanan Metin Muhacir Hentbol Deplasmanlı 1.Erkekler Ligi maçı öncesi anma organizasyonunu sağlayan Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç ve Yönetim Kurulu üyelerine, Merkez Hakem Kurulu’nun Adanalı üyesi Kamil Dikici’ye ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir’e teşekkür eden Kazım Tekin; etkinliğe Metin Muhacir’in birlikte forma giydiği tüm takım arkadaşlarının da hazır bulunmasından dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Antrenör Kazım Tekin, “Metin Muhacir asla unutulmayacak. Evladım gibi görüyordum, benim için olduğu kadar Hentbol ailesi için de büyük bir kayıptır” diye konuştu.

ESENDEMİR, “MUHACİR’İN ADI SPOR TESİSİNE VERİLMELİ”

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve eski Hentbol Hakemi Cafer Esendemir de anma etkinliğinde yaptığı konuşmada, Metin Muhacir’in renkli bir kişiliğe sahip, çok neşeli ve sıcakkanlı bir dost olduğunu dile getirdi. Esendemir; Metin Muhacir’in adının bir spor tesisine ve parka verilmesi için girişimde bulunduğunu sözlerine ekledi.

Çukobirlikspor’un Milli Hentbolcusu Metin Muhacir Anıldı

Anma etkinliğine; Seyhan Belediyespor Kulübü Başkanı Ümit Filazi ve Kulüp Koordinatörü Celal Usta, Çukurova Üniversitesi Spor Bilimleri Öğretim Görevlisi Mehmet Bilbek, Antrenör Gülçin Can da hazır bulundu. Maç öncesi her iki takım sporcu ve yöneticileri Metin Muhacir için hazırlanan pankartın önünde bir araya geldiler.