Ramazan Saygılı'dan "Kan Bağışı" Çağrısı Ramazan Saygılı'dan "Kan Bağışı" Çağrısı

Çukurova Belediye Başkan A. Adayı Av. Remzi Ümit Atay, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada: 
“Bugün vatan savunmasında bize düşen görev atalarımızın emanetine sahip çıkmaktır. Ancak herkes bilmeli ki 5 Ocak ruhu bu milletin içinde gizlidir. Atatürk’ün dediği gibi Cumhuriyeti savunma mecburiyetine düştüğümüzde hiçbir Çukurovalı bir an bile tereddüt etmeyecektir.”
“5 OCAK NEDEN ÖNEMLİ?

YAŞA, VAR OL ADANA! 
ÇOK YAŞA CUMHURİYET!
Bugün 5 Ocak. Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü. Adana’da okullara parklara, apartmanlara yollara adını verdiğimiz bu tarihten geriye solmuş tabelalar ve Atatürk anıtına konulan çiçeksiz çelenkler kaldı.
Oysa yanmış yıkılmış bir imparatorluktan muzaffer bir devlet kuranların gün gün kurtardıkları toprakların tarihleri bunlar.
5 Ocak, modern cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Paşa’nın komutanlığında devleşen Çukurovalıların kahramanlığının tarihi.
5 Ocak, Batı Kilikya Kumandanı Sinan Tekelioğlu Paşa’nın Çukurova ilçemizin Örcün Köyü’ne kurduğu karargahını ve hâlâ aynı köyde yerinde duran komuta merkezi ve cephanelik binalarını hatırlamamız gereken tarih.
5 Ocak, düşman postalı altında ezilmeyi reddeden iki kahraman Çukurovalı hem şehrimizin hala orada yattığını bilmemiz gereken tarih.
5 Ocak, düşmanı geldiğine pişman eden atalarımızın kahramanlık sancağını bize emanet ettiği tarih.
100 yıl sonra 5 Ocak’ta bunları yeniden hatırlamamamız ve anlatmamız çok önemli hale geldi. 5 Ocak ruhunu yeniden iliklerimize kadar hissetmemiz, emanete sahip çıkmamız gereken günlerden geçiyoruz. Ödenen bedelleri ve çekilen acıları unutmanın bedeli yine çok ağır olacaktır.
Bu sebeple 5 Ocak’ı her zamankinden daha canlı ve ilk günkü gibi heyecanlı kutlamamız gerekiyor.
Cumhuriyetin nasıl büyük bir hediye olduğunu, bu savaş coğrafyasında Türkiye’nin nasıl barış içinde kaldığını anlamamız gerekiyor.
5 Ocak bir ruhtur. Bütün Adanalıların ve değerli Çukurovalıların kurtuluş günü kutlu olsun.” İfadelerini kullandı.