Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, Türkiye’yi yasa boğan deprem nedeniyle üzgün olduklarını bildirdi. Hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Başkan Kış, “Deprem yaralarını hep birlikte sarmak zorundayız” dedi.

ÇUKUROVA SİFED çatısı altındaki tüm dernek başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve üyelerle birlikte topyekün bir çalışma başlattıklarını kaydeden Başkan Kış, 10 ayrı kentte oluşturulan çalışma gruplarıyla ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmaya devam ettiklerini söyledi.

Şehirlerde oluşturulan Deprem Kriz Koordinasyon Merkezleri ile eşgüdümlü çalıştıklarını kaydeden Başkan Hüseyin Kış, “Çatı kuruluşumuz Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve uluslararası işbirlikleri sayesinde Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’daki deprem mağduru vatandaşlarımızın yanında ve destekçisi oluyoruz” diye konuştu.

Hayatlarını kaybeden insanların geri gelmeyeceğinin bilinciyle tüm ailelerin acısını paylaşan Başkan Hüseyin Kış, “Yakınlarını, ailelerini kaybeden vatandaşlarımız elbette ki bu kara günleri hayat boyu unutamayacak. Bizler acılarını bir nebze olsun hafifletme çabasındayız. Türkiye’nin bu zorlu günleri birlikte ve kardeşçe aşacağına inanıyorum” dedi.

“Ülkemizin tüm insanlarının bu buhranda topyekün dayanışma ruhuyla hareket ettiğini görmek bizleri umutlandırıyor” ifadelerini kullanan Başkan Hüseyin Kış, “Depremin ilk anından itibaren tüm derneklerimizle koordinasyonun içerisine dahil olduk. İllerdeki ihtiyaçları tespit ettik ve etmeye devam ediyoruz. Federasyon üyemiz tüm iş insanları olağanüstü bir çabayla vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya gayret gösteriyor. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.