30 Kasım 1973 yılında iki fakülteyle eğitim hayatına başlayan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) 50 yaşında… Akademisyen, öğrenci ve çalışanlarından aldığı güçle Dünya’nın sayılı üniversiteleri arasında bulunan Çukurova Üniversitesinin 50. Kuruluş Yıl Dönümü etkinlikleri, kurucu Rektör Prof. Dr. Mithat Özsan ve Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel tarafından yakılan bilim meşalesiyle başladı. Prof. Dr. Tuncel, “Cumhuriyetimizin 100. yılı ve öğrencisi olmaktan büyük gurur duyduğum Üniversitemin kuruluşunun 50. yılında bu güzide bilim kurumumuzun ilk kadın Rektörü olarak, Cumhuriyetimizin getirdiği akıl ve bilim ışığının her geçen gün daha da güçlenmesi adına yürüttüğüm bu görevin tarihsel sorumluluğu ve önemini derinden hissediyorum.” dedi.

Çukurova Üniversitesinde 50. Yıl Mutluluğu

50 yıldır çağdaş eğitim ve öğretimin simgesi olan Çukurova Üniversitesinin yıl boyunca devam edecek 50. Kuruluş Yıl Dönümü etkinlikleri nedeniyle tanıtım toplantısı düzenlendi. Kayıkhane tesislerinde gerçekleşen toplantıya Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, Adana Milletvekilleri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, askeri ve mülki erkân ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

50. Yıl Filmi ile başlayan tanıtım gecesinde konuşan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, “Konumu, insanın içini ısıtan sıcak havası, doğal güzelliği ve tüm bunları anlamlı kılan akademik, idari kadrosu ve öğrencileriyle, ülkemizin çağdaş yüzünü gösteren üniversitemizin 50. Kuruluş Yıl Dönümünü kutlamaktan büyük onur duyuyoruz” dedi.

Çukurova Üniversitesinde 50. Yıl Mutluluğu

İki fakülte ile eğitim hayatına başlayan Çukurova Üniversitesinin şu an 19 fakültesi, 2 yüksekokulu, 11 meslek yüksekokulu, 1 devlet konservatuvarı, 4 enstitü ve 38 araştırma ve uygulama merkezi ile eğitime hizmet ettiğini ifade eden Prof. Dr. Tuncel konuşmasını şöyle sürdürdü;

Prof. Dr. Tuncel: “Görevimin Tarihsel Sorumluluğunu ve Önemini Derinden Hissediyorum”

“Bilim insanı İbn-i Sina yaklaşık 1000 yıl önce “nefsini bilimlerle süslemeye çalış. Bilimden başka her şeyi bırak. Bilimde her şey vardır. İnsanın ruhu kandil ve bilim onun aydınlığıdır. İlahi hikmet de kandildeki yağ gibidir. Bu yanar ve ışık saçarsa sana diri denilir. Yanmaz ve karanlık kalırsa sen ölü sayılırsın” derken bilime yön vermenin insanlık adına ne kadar önemli olduğunun bilincindeydi. İşte bu bilinçten yola çıkarak, ruhumu kandil görüp, kandilimi insanlığa hizmet ve aydınlık sunmak amacıyla yaktım. Öğrencisi olmaktan büyük gurur duyduğum Üniversitemin kuruluşunun 50. yılında bu güzide bilim kurumumuzun ilk kadın Rektörü olarak Cumhuriyetimizin getirdiği akıl ve bilim ışığının her geçen gün daha da güçlenmesi adına yürüttüğüm bu görevin tarihsel sorumluluğunu ve önemini derinden hissediyorum. Rektörlük görevim bu yüzden şahsım adına büyük bir kutsallık taşımaktadır.”

Çukurova Üniversitesinde 50. Yıl Mutluluğu

“Hedefimiz, Dünyada Tanınan Öncü Üniversitelerden Biri Olmak”

“Ülkemizin gelişmesi adına üniversitemizin en önemli misyonu; görevini sorumluluk bilinci içinde, disiplinli olarak, yaptığı işi severek, bilim, teknoloji ve sanat alanlarında eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütmek, yüksek nitelikli araştırma-geliştirme çalışmaları yapmak ve bilgi birikimlerini aynı zamanda uluslararası düzeyde insanlığa sunmaktır. Bölgesel insan ve doğal kaynak zenginliğini, araştırma-geliştirme ve eğitim faaliyetlerine yansıtarak, sadece ülkemizde değil aynı zamanda dünyada tanınan öncü üniversitelerden biri olmak hedefimizdir.”

“Biz Çukurova Üniversitesi Olarak Büyük Bir Aileyiz...”

“Biz büyük bir aileyiz. Çukurova Üniversitesi ailesi olarak çalışmalarımıza var gücümüzle devam edeceğiz ve ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmaktan asla yorulmayacağız. Başarının, rastlantının değil çalışmalarımızın bir sonucu olduğuna yürekten inananlardanım. Bu vesile ile tüm Çukurova Üniversitesi aile fertlerime, görevlerini özverili şekilde yerine getirdikleri için teşekkürlerimi sunuyorum.

Varlığını gelişerek sürdüren Çukurova Üniversitesi üzerinde bulunduğu bereketli toprakların ruhu ve enerjisiyle, üstlenmiş olduğu görev ve sorumlulukları Cumhuriyetimizin temel ilke, değerleri ve idealleri çerçevesinde sürdürecektir. Çukurova’dan, Çukurova Üniversitesinden yayılan ışığın, aydınlığın Ülkemizi, dünyayı ve insanlığı kucaklaması dileğiyle, 50. yılımız kutlu olsun…”

Çukurova Üniversitesinde 50. Yıl Mutluluğu

50. Yıl Kutlamalarına Kurucu Rektör Sürprizi…

Açılış konuşmaları ve ÇÜ Devlet Konservatuvarı tarafından sunulan mini dinletinin ardından protokol üyeleri açık alanda yer alan, her mesleği temsil eden fakülte öğrencilerinin geçit törenini izledi.

Görsel şovlarla dolu olan geçit töreninin ardından Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, 99 yaşındaki Kurucu Rektör Prof. Dr. Mithat Özsan’a eşlik ederek Kayıkhane tesislerine sürpriz bir giriş yaptı. Duygu dolu anların yaşandığı gecede, özel olarak hazırlanan ışık şovlar ve havai fişek gösterisi eşliğinde Prof. Dr. Özsan ve Prof. Dr. Tuncel, protokol üyeleriyle birlikte 50. pastasını kesti. Çukurova Üniversitesinin Kurucu Rektörü ile son Rektörün 50. yılda bir araya geldiği özel anların yaşandığı kutlamalarda Prof. Dr. Tuncel, Prof. Dr. Özsan’a hediye takdim etti.

Etkinlik anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.