Bu kapsamda Çukurova Üniversitesi’nin Erasmus+ Yükseköğretimde Programla İlişkili Olmayan Üçüncü Ülkeler ile Hareketlilik Faaliyeti (KA171) Projesi kabul edildi. 2022 döneminde Erasmus+ Program Ülkeleri ile Ortak Ülkeler arasında Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği faaliyeti (KA107) yeni ismiyle kapsamında Erasmus+ Yükseköğretimde Programla İlişkili Olmayan Üçüncü Ülkeler ile Hareketlilik Faaliyeti (KA171) Projesi başvurularında Çukurova Üniversitesi büyük bir başarıya imza attı. Proje ortağı ülke sayısı 23’e yükselirken, Bangladeş, Hindistan, Japonya, Nepal, Tayvan, Tayland, Azerbaycan, Fas, Kazakistan ve Kenya program ortağı ülkeler listesine eklendi. Yeni proje döneminde yaklaşık 90 yararlanıcının faaliyete katılması bekleniyor.

Tuncel: “Proje, Yeni Kurumların Kapısını Aralayacak”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, yükseköğretim öğrenci ve personeline Avrupa dışındaki ülkelerde öğrenme ya da mesleki deneyim edinme imkânı sunan Erasmus+ KA171 projesinin, yeni akademik dönemde de Çukurova Üniversitesi öğrenci ve personeline yeni kurumların kapısını aralayacağını söyledi. Prof. Dr. Tuncel, KA17 projesinin kabul edilme sürecinde emeği geçenleri kutladığını ifade etti.

2022 Projesi ile İlgili Tanıtım Takvimini Açıklanacak

Uluslararasılaşma faaliyetlerini farklı programlar ve ortaklıklarla genişletmeye devam eden Çukurova Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi’nin, yeni projesi ile ilgili tanıtım takvimini kısa süre içerisinde ilgili bölümlere yönelik olarak sayfasında yayınlanacağı bildirildi.

Erasmus Ortaklar Toplantısı Yapıldı

Öte yandan Çukurova Üniversitesi da 2021-22 akademik yılında birçok uluslararası faaliyete ev sahipliği yaptı. 12 ülkeden yaklaşık 30 katılımcı Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in başkanlık ettiği “Erasmus Ortaklar Toplantısı” ile bir araya geldi. Kosova, Malezya ve Endonezya ülkeleri ortak kurumlarının üst düzey temsilcileri de yine Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde Temmuz ayında yapılan Proje Kapanış Toplantısı’na katıldı.