Çukurova’da patiler mutlu, barınaktaki köpeklere havuz, sokaktakilere mama ve su yardımı vatandaşlardan takdir topladı. Giderek artan hava sıcaklığı ve nemle birlikte yaşamsal ve beslenme sorunları yaşayan sokak hayvanlarının imdadına Çukurova Belediyesi koşuyor. 
Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, 52 besleme noktasında verdiği mama ve su yardımıyla onlara nefes olmaya çalışıyor. Besleme sırasında gördükleri hasta ve yardıma ihtiyacı olan canlıları da Rehabilitasyon Merkezine alarak tedavileri be bakımları sağlanıyor. Ayrıca hayvan rehabilitasyon merkezinde yaptırılan su havuzlarıyla da barınakta bulunan köpeklerin serinlenmesi sağlanıyor. Hayvan sever kimliğiyle her zaman öne çıkan Çukurova Belediyesi’nin bu örnek çalışması, sevimli patilerin ilginç ve mutlu görüntülerine sahne oluyor.  

Giderek artan hava sıcakları ve nem insanlar kadar sokak hayvanlarının da yaşamlarını olumsuz etkiliyor. Çukurova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ise bu olumsuz hava şartlarında hayatta kalma mücadelesi veren sokak canlılarını yalnız bırakmıyor. İlçe sınırları içerisinde besleme yerlerinde ve barınak içerisindeki havuz çalışmasıyla sosyal ve duyarlı belediyecilik anlayışından örnekler sunuyor. İlçenin içerisinde ve uzak noktalarında belirlenen 52 noktada sokak hayvanlarının su, beslenme ve bakım ihtiyaçlarını karşılayan Çukurova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin bu çalışması vatandaşlardan ve hayvan severlerden takdir topluyor. 
Çevreye ve doğaya duyarlılığının yanında hayvan sever belediye olarak dikkat çeken Çukurova Belediyesi, kuru mama ve tavuk etlerinden oluşan beslemeyle sokak canlılarını ayakta tutmaya çalışıyor. Her gün düzenli olarak yüzlerce köpek ve kedi beslenirken, tedaviye ve yardıma ihtiyacı olan canlılar da geride bırakılmayarak, rehabilitasyon merkezine getiriliyor ve burada veteriner kontrolünde bakımları gerçekleştiriliyor. 

Türkiye’nin örnek barınaklarından birisine sahip olan Çukurova Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi, sahipsiz hayvanların yoğun olarak görüldüğü Adnan Menderes Bulvarı ve Seyhan Baraj Gölü etrafında ve İlçe sınırları çevresinde bulunan ücra noktalarda patilerin beslenme ve su ihtiyaçlarını karşılıyor.  Ayrıca Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde yaptırılan serinleme havuzlarıyla da köpeklerin yazın sarı sıcağında serinlenmesi sağlanıyor. Keyifle havuzlarda yüzen köpekler, ilginç olduğu kadar sempatik görüntülerin oluşmasına neden oluyor.