İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu “İktidar Akdeniz Meyve Sineği zararlarından üreticimizi korumak, rekoltenin düşmesinin önüne geçmek ve ülke itibarını da düşünerek çiftçimizi yalnız bırakmamalıdır” dedi.

Çulhaoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Tarım veya Gıda Güvenliği insan yaşamnın en vazgeçilmez unsurlarından birisidir. Akdeniz meyve sineği A’dan Z’ye adım adım ülkesel boyutta yürütülecek politikalar ile ele alınması gereken bir zararlı olup, meyvecilik için en önemli tehdittir. Bu zararlı küresel ısınma ile beraber sadece Akdeniz kıyısındaki ovalarda değil İç Anadolu, Marmara Bölgesi ve 2018 yılında olduğu gibi Doğu Anadolu’da ki meyve bahçelerini bile tehdit eder bir noktaya gelmiştir. Sadece Adana Bölgemizde Limon hariç 1 milyon dekardan fazla narenciye ekimi mevcuttur ve Narenciye bu zararlının tehdidi altındadır. Bu rakama Doğu Akdeniz Bölgesinde ekilen sert çekirdekliler sınıfına giren nar ve hurma gibi meyve türlerini de eklersek rakam 2 milyon dekardan fazlaya ulaşmaktadır.
Akdeniz Meyve Sineği sadece bir üretici sorunu olmayıp, bu sektöre bağlı on binlerce işletmeyi ilgilendiren ülkesel bir sorundur. 
Bu nedenle İl Tarım Müdürlüğü sadece birliklerden ve odalardan gelecek olan bağışlarla değil, bizzat kurum olarak devreye girmeli ve üreticiye doğrudan toplu ilaç desteği vermelidir. Tarım Müdürlüğü ilaç desteğini doğrudan ve yeterli oranda verirse bu zararlı ile mücadele etmekte olan çiftçimizin portakal, mandalina, muz, nar, kayısı, elma, erik, kiraz gibi meyveler ile domates, patlıcan ve biber gibi sebzelerdeki ürün kalitesi artar.
Böylelikle ülkemizin yurtdışına ihracında en büyük engel teşkil edip ürün kabul edilmemesine sebep olan geri gönderilme olayı da son bulur, ülke imajına verdiği zararlar da ortadan kalkar.
Adanalı çiftçi laf değil icraat beklemekte, Akdeniz Sineği zararlısı için biran evvel ziraii ilaç verilmesini istemektedir.
    Ak Parti iktidarının yanlış tarım politikaları sonucu oluşan gıdaya erişimdeki zorlukların üstesinden gelinebilmesi için çiftçilerimiz mutlaka kanunda emredildiği şekilde yeterli oranda desteklenmelidir. Bunun yarısını bile yapmayan iktidarın aksine İyi Parti iktidara gelecek ve çiftçimize, köylümüze yeniden değer verildiğini gösterecek, üreticimizin yanında olarak tüm sorunlarını en kısa sürede çözecektir.
Az kaldı.