Uğurmumcu Meydanında gerçekleştirilen Millet İttifakı mitingine yüzbini aşkın Adanalı katıldı. İlk olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar selamlama konuşması yaptı.

Ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, iktidara tepki göstererek “Bunlar artık yönetemiyor. Sizin gibi düşünmeyeni terörist ilan ediyorsunuz. Gençlere karışmaktansa akıl almaya ihtiyaç var. Azar işitmekten bıktık. Bizlere oy vermeyenlere de kalbimizi açacağız. Bunlar inancımızla dahi alay ediyor. Bunların milliyetçiliği de mevsimlik. İyi bir müslüman kötü konuşmaz, iftira atmaz” dedi.

Adana Kılıçdaroğlu mitingi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu selamlama konuşması yaptı. İmamoğlu da iktidara tepki gösterdi.

Adana'da Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Büyük Miting

İmamoğlu, Erzurum mitingine yapılan taşlı saldırıya ilişkin “Tertipli bir provokasyon yaşadık. 150-200 kişi azmettirildi. Bu olayın tozu bile Erzurumlunun üstüne konamaz. Siyasi müdahaleydi, çünkü kaybediyorlar. Onlar azmettirip taş, biz onlara gül atarız. Onlara kalsa kendimize taş attırmışız” ifadelerini kullandı. Meral Akşener, mitingte “Hakaret diliyle ilk kez bir seçime gidiyoruz. Propaganda için bizi hedef gösteriyorlar. Gabar’da benim mezarımı kazarken petrol buldular. Bu nasıl kötü, pis bir dildir? Yakında peygamberliğini ilan ederse hiç şaşırmam. Kafalar gitti. Bir an evvel bu işi bitirmeliyiz. İlk turda bitirmeliyiz. Recep Bey ve arkadaşlarını emekli ediyoruz. Türkiye’nin böyle rezil bir dili taşıması mümkün değil.” şeklinde konuştu.

adana millet ittifakı miting

Ardından kürsüye çıkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener konuşma yaptı.  Meral Akşener, mitingte “Hakaret diliyle ilk kez bir seçime gidiyoruz. Propaganda için bizi hedef gösteriyorlar. Gabar’da benim mezarımı kazarken petrol buldular. Bu nasıl kötü, pis bir dildir? Yakında peygamberliğini ilan ederse hiç şaşırmam. Kafalar gitti. Bir an evvel bu işi bitirmeliyiz. İlk turda bitirmeliyiz. Recep Bey ve arkadaşlarını emekli ediyoruz. Türkiye’nin böyle rezil bir dili taşıması mümkün değil. Sabırlı olacağız, Recep Bey gidiyor” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLAR YATAĞA AÇ GİRMEYECEK

Mitingte sahneye son olarak Kemal Kılıçdaroğlu çıktı. Kılıçdaroğlu, konuşmasında “Yıkılan evleri bir kuruş almadan teslim edeceğiz. Türkiye’nin kaderini gençler değiştirecek. 5 milyon 300 bin genç ilk kez sandığıa gidecek ve oy kullanacak. Sizin de hayaliniz, bay Kemal’in hedefi olacak. İlk araçta ÖTV’nin olmadığı bir Türkiye göreceksiniz. Bütün köy okullarını açacağız. Cumhuriyetin 100’üncü yılında 100 bin öğretmen atayacağız. Bayramda emeklilere 15 bin lira yatıracağız. 5’li çetelerden alıp emekliye vereceğim. Aile Destekleri Sigortası getireceğiz. Hiçbir yoksul evde, çocuklar yatağa aç girmeyecek. Hiç kimsenin suyu elektriği kesilmeyecek.” ifadelerini kullandı.