Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'da düzenlenen "Teknofest 2022" etkinliğinde, içerisinde Adana’nın da bulunduğu 100 Deneyap Atölyesinin resmi açılışını eş zamanlı olarak online gerçekleştirdi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezinde kurulan ve Milli teknoloji hamlesinin itici gücünü oluşturacak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmeyi hedefleyen Deneyap Teknoloji Atölyesinde hazır bulunan Vali Elban, Teknofest Karadeniz 2022 etkinliğinde yapılan açılış törenine video konferansla katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Çarşamba Havalimanı'nda gerçekleşen TEKNOFEST 2022'de bir konuşma gerçekleştirdi.

TEKNOFEST'in her geçen yıl büyük bir şölene dönüştüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Etkinliğin gençlerimiz tarafından bu derece benimsenmesi gerçek anlamda bir zihni devrimdir." dedi.

Dneyp Atölyesi Açılışı

SAMSUN'DAN ADANA’YA DA SESLENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çukurova Gençlik Merkezi Deneyap Atölyesinin açılışını da canlı yayında Samsun’dan gerçekleştirdi. Adana’ya da bağlanan  Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Adana’da Sayın Valimizi görüyorum, milletvekillerimizi görüyorum orada.” ifadelerini kullandı.

Adana’daki törende Vali Dr. Süleyman Elban, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Milletvekilleri Abdullah Doğru ve M. Şükrü Erdinç hazır bulundu. 

81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulmasına yönelik olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında önemli bir işbirliği tesis edilmiştir. Türkiye'de gençlerin özellikle teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlayan bu dört önemli kurumun katkılarıyla Deneyap Türkiye Projesi hayata getirilmiştir. Proje kapsamında bugüne kadar 55 ilde 67 atölye kurulmuş ve eğitimler verilmektedir. Projede son olarak 35 ilde kurulan 37 atölye ile birlikte 81 ilde 104 atölye hizmet verecektir.

Yeni kurulan ve ilk mezunlarını veren atölyelerin bulunduğu 42 ilde öğrenci alımı gerçekleştirilmektedir. 01.06.2022-  19.06.2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen e-sınavın ardından ekim ayı içerisinde gerçekleştirilecek uygulama sınavı ile öğrenci seçim süreci tamamlanacaktır.

Adana'da açılan Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almak isteyen 4081 gencin başvuruları alınmış ve e-sınav, seanslar şeklinde gerçekleşmiştir. İkinci aşama olan uygulama sınavına katılma hakkı kazanan 800 aday, 1 Ekim Cumartesi 2022 tarihinde gerçekleşen sınava katılmışlardır. Sürecin sonucunda adayların e-sınav sonuçlarının %70'i ve uygulama sınavı sonuçlarının %30'u alınarak öğrenci seçim süreci tamamlanmış olacaktır. İlimizde uygulama sınavı sonunda ortaokul grubundaki 100, lise grubunda 120 öğrenci eğitim almaya hak kazanacaktır.