AK Parti ve MHP’nin ‘dezenformasyonla mücadele’ iddiasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdığı ve ‘Sansür Yasası’ olarak nitelenen düzenleme, başta basın meslek örgütleri olmak üzere toplumun tüm kesimlerinden tepki görüyor.
Meclis genel kurulunda daha yasa görüşmeleri devam ederken Halk TV, Tele1 ve KRT TV’ye ceza yağdırıldığına dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, iktidarı hedef alarak “Farklı seslere, farklı renklere tahammülünüz yok, tek tip bir Türkiye yaratmaya çalışıyorsunuz” diye konuştu.

“YEREL GAZETELER KAPISINA KİLİT VURUYOR”

Anadolu basınının önündeki zorluklar ve ağır mali yükümlülükler nedeniyle pek çok yerel basın ve gazetenin kapılarına birer birer kilit vurduğunu belirten Dr. Şevkin, "Anadolu Basını” diye tabir edilen yerel ve bölgesel gazetelerde yayınlanan haberlerin etkisinin tirajlarının çok ötesinde bir durum teşkil ettiğine vurgu yaptı.

“GAZETE SAHİPLERİNE VE ÇALIŞANLARINA KREDİ VERİLSİN, VERGİ İNDİRİMİ YAPILSIN”

Ayrıca, Türkiye genelindeki tüm yerel ve bölgesel televizyon kanallarına da destek verilmesi gerektiğini söyleyen CHP’li Dr. Şevkin, “Gazete sahiplerine, gazete ve televizyon çalışanlarına özel kredi imkânları sağlanmalı, belediyelerin, oda ve borsaların, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin medya sektörüne gerek abone gerekse reklam desteğinde bulunması, basın kuruluşlarına sigorta ve vergi indirimi sağlanması için çalışma yapılmalıdır” dedi.