Sanatçı Demet Güvendik Erçetin’in, yeni sezonda “Ağır Nezaket”  adlı Heykel ve Rölyef sergisi Adana’da açılırken, sanatseverlerim ilgisi ile karşılaştı.  Demet Güvendik Erçetin, kendisine destek olan tüm dostlarına teşekkür ederken, “Bu serüvenime,  Kokusu, dokusu, sesi olan bu varlıkların canlı olduklarını kabul ederek başladım.” dedi.

Demet Güvendik Erçetin’den Heykel ve Rölyef Sergisi

Cemalpaşa Mahallesi Vali evi arasında bulunan Orijinalist Art Gallery’de yeni sezonumuzun ilk sergisini 14 Ekim’de açan Demet Güvendik Erçetin’in ‘’Ağır Nezaket’’ adlı solo heykel ve rölyef sergisinin 1 Kasım Salı gününe kadar devam edeceğini belirterek, sergide birbirlerinden farklı niteliklere, dokulara ve değerlere sahip olan taş ve mermer heykel ve rölyeflerin bulunduğunu söyledi.

Demet Güvendik Erçetin’den Heykel ve Rölyef Sergisi

Sanatseverlerin yoğun ilgisinin kendisini mutlu ettiğini anlatan Demet Güvendik Erçetin, taşın hükmünü bugüne kadar yaratımın temeli olarak taşıdığımı kaydedip,” Ama bir gün geldi o sundu tüm çıplaklığı ile kendini. Tüm renklerini, sertliğini, dinginliğini, had usul bilen kimliğini bu kadın bedenime giydirdi. Bu coğrafyada toplumun bir parçası olup ama şahsına münhasır yaşamayı o öğretti” diye konuştu.

Demet Güvendik Erçetin’den Heykel ve Rölyef Sergisi

Demet Güvendik Erçetin, bu sergisinde kendisine desteklerini esirgemeyen Oben Yılmaz’a, hayat arkadaşı olan Kaan Erçetin’e ve destek olan tüm dostlarına, Orjinalist Art Galeri'ye ile  Yavuz Selim ortaokulu idaresine de teşekkür etti.