ÖZEL HABER

Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Yönetiminin son yaptığı açıklamada zemin etütlerine dikkat çekilirken, Sarıçam’da dere yatağındaki yapılaşma bu uyarıların dikkate alınmadığını gösteriyor. 

Flaş... Dere Yatağında Sıra Sıra Binalar; Rant, Tüm CANları Kovalar!

Dere Yatağındaki Yapılaşmaya Kim İzin Verdi?

Yaşanan büyük doğal afetlere rağmen Sarıçam da dere yataklarında inşaata izin verilmesi tartışılıyor.  Dere yatağındaki bina görüntüleri, Kamuoyunda dillendirilen ve yapı iznini verme yetkisine sahip Sarıçam Belediyesinde  "Usulsüzlüklere ve ranta dayalı işler yapıldığı" iddialarını akla getiriyor.  Dere yatağında insanların can ve mal güvenliğini tehdit eden binalara nasıl izin verildiği dikkat çekici şekilde merak ediliyor.

Sarıçam Belediyesi'nin İnsana Verdiği Değer Bu Mu?

Gözle Görülür şekilde dere yatağındaki mantar gibi türeyen binalar, yapılaşma iznini veren Sarıçam Belediyesinin insana verilen değeri de ortaya koyuyor. Merak edilen ise dere yatağı olan bölgede, zemin etütlerinin yapılıp yapılmadığı. Teknik olarak binalar ve zeminleri mevzuata uygun olsa da aşağıdaki fotoğraf insanları korkutmaya yetiyor.

Flaş... Dere Yatağında Sıra Sıra Binalar; Rant, Tüm CANları Kovalar!

Öncelik Can Mı, Rant Mı?

Bu konuda yetkililerin vatandaşı bilgilendirmesi büyük önem taşıyor. Ancak insanların can ve mal güvenliğini tehlikeye atan yapılaşma iznini kimin veya kimlerin verdiği merak ediliyor. Ve vatandaş Soruyor Öncelik Can Mı, Rant Mı?