“Adana Tek Yürek Enis Akyürek” sloganlarıyla başladığı konuşmasında, önce “neden siyaset?”  ve “neden İyi Parti? sorularının yanıtını veren Dt. Enis Akyürek,  “25 Ekim 2017 tarihi ülkemiz için olduğu kadar benim hayatım için de bir dönüm noktası olmuştur.  Değerli Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in önderliğinde ‘İyi Bir Türkiye’ hedefiyle yola çıkan, kurulduğu günden beri Türk siyasetine değer katan ve siyasi ahlakı hakim kılan İYİ Parti'nin kuruluşu benim siyasete girme nedenimdir” ifadelerine yer verdi. 

 Diş Hekimi Enis Akyürek İyi Parti'den Milletvekili A. Adayı Oldu
“Ben bu sorumluluğun bilinciyle siyasete girmeye karar verdim

Dt. Enis Akyürek, şunları kaydetti;

 “Partimizin ilçe başkanlığı görevini; onurla, gururla, hevesle ve hizmet aşkıyla yürüttüm. Bu süre boyunca her köşesini karış karış dolaştığımız, her insana, her yüreğe dokunduğumuz Yüreğir İlçemizde, değerli Genel Başkanımız Meral Akşener'in cesur yüreğine olan sevda ve partimizin gördüğü teveccühün bana her zaman daha fazla çalışma azmi verdiğini belirtmek isterim. 
 Göreve geldiğimde 600'lerde olan üye sayısını yönetimimle birlikte 4000'i aşan büyük bir aileye dönüştürdük. Gerek siyaseten ve gerekse mesleğim gereği halkla sürekli temas halinde oldum. Başta Yüreğir olmak üzere Sarıçam ve Seyhan ilçelerimiz ile tüm Adana’mızın sorunlarına hakimiz. Burada ülkemizin genel sorunları birebir yaşanmakla birlikte yerelde yapılması gereken çok iş var.”

Akyürek, “vatanına, milletine, memleketine hizmet etmeye hazır olduğunu, bu nedenle ilk hedefinin 14 Mayıs'ta gerçekleşecek Türkiye'nin kader seçiminde, Türkiye'yi iyi yapmak için gece gündüz çalışmak olacağını, bu nedenle Milletvekili Aday Adayı olduğunu” sözlerine ekledi.