Doğru Parti Çukurova İlçe Başkanı Sezin Özgür, Adana Havalimanının kapatılacağı yönündeki söylemler üzerine yaptığı açıklamada kentin önemli bir değeri olan Havalimanının, önce pasifize edilerek ardından kapatılma sürecine götürecek söylem ve eylmlerin karşısında olduklarını kaydetti.

"ADANA HAVALİMANININ KADERİ ATATÜRK HAVALİMANINA BENZEMESİN!" 

Adana havalimanının kentin önemli değerlerinden biri olduğuna vurgu yapan Doğru Parti Çukurova İlçe Başkanı Sezin Özgür "Kentin değerlerinin bir bir pasifize edilmesi bizleri üzüyor. Kapatılması gündeme gelen Adana havalimanının kaderinin, Atatürk havalimanı ile aynı olabileceği endişesini taşıyoruz" dedi.

"KENTİN DEĞERLERİ KAYBEDİLİYOR, ADANA GERİLİYOR"

Adana'nın bir dönem nüfusta 4. Ekonomide ise 6. sırada yer aldığını anımsatan Özgür sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zaman içinde Adana'nın önemli değerleri farklı nedenlerle taşındı, kapatıdı. Öyle olunca malesef Adana nüfusta 7.,  Ekonomide 20 ‘nin üstündeki bir sıraya geriletmiştir.  Şimdi de Çukurova Bölgesel Havalimanının yüklenici firma yetkilisi  itiraf edercesine Adana havalimanının kapatılıp kapatılmayacağına yönelik kararın ÇBH açılınca karar verileceğine yönelik sözleşmede bir madde olduğunu söylemiştir. Bizi endişelendiren bu söylemi kabul etmiyor, Adana'nın değerlerinin Adana'da kalmsını ve geliştirilmesini istiyoruz. Adana'nın ve Türkiyenin Turizm ve ekonomisine büyük katkı sağlayan, bu ülkeye milyonlarca dolara mal olan bu havalimanın kapatılmaması için Doğru Parti olarak ne gerekirse yapacağız. Bu havalimanının ranta kurban edilmesini Adana halkı da istememektedir"

"BAKANIN SÖZÜNÜN ARKASINDA DURMASINI İSTİYORUZ"

Bakan Karaismailoğlu'un bir konuşmasında "Adanalı ne isterse Havlimanı o durumda kalacak" söylemini hatırlatan Doğru Parti Çukurova İlçe Başkanı Sezin Özgür sözlerini şöyle tamamladı:

"Yılda beş milyon civarında yolcusu olan havalimanımızın, sözleşmenin maddesinin uygulanmaya konulmasıyla önce pasifize edilerek zamanla da kapatılacak olması kenti ekonomik ve sosyal açıdan geri götürecektir. Bu nedenle girişime şiddetle karşıyız. Ayrıca Belirtmek isteriz ki, ÇBH’nin yüklenici firma yetkilisi “BANA KALIRSA KAPATILSIN 25 YIL SÖZLEŞMEM VAR. SONUÇTA ORADAKİ YOLCULAR BURAYA GELECEK” söylemini kabul etmediğimizi de belirtiyoruz"