Adana Şehir Hastanesi, sigara karşıtı renkli bir etkinliğe sahne oldu. Hastanenin yöneticileri ve doktorları ile kurumda uygulamalı tıp eğitimi gören Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Tıp Fakültesi öğrencileri, ‘Dumansız Üniversite’ yürüyüşü düzenledi. Hastanenin içinde bulunan ve Sağlık Caddesi adı verilen bölümde düzenlenen etkinlikte hastalar ve yakınlarına sigaranın zararlarına ilişkin broşürler verilip bilgilendirme yapıldı. 

Doktor ve Öğrenciler "Dumansız Üniversite" İçin Yürüdüler, Bilgilendirdiler!

Hayırsever İş İnsanından 100 Tekerlekli Sandalye Bağışı Hayırsever İş İnsanından 100 Tekerlekli Sandalye Bağışı

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ DE DESTEK VERDİ

Renkli anların yaşandığı organizasyona Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Sapmaz, Adana Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. M. Volkan Harput, Adana Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Tanju Altunsu, Adana İl Sağlık Müdülüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı’nda görevli Uzm. Dr. Nurettin Özdener, Adana Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcıları Uzm. Dr. Müge Can, Uzm. Dr. Kübra İrday ve Dr. Özgür Kara, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Özlem Erçen Diken, İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tayyibe Saler, Hamidiye Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Mustafa Uçar ve Arş. Gör. Talha Uçar ile Adana Tıp Fakültesi 4’üncü sınıf öğrencileri katıldı.

Doktor ve Öğrenciler "Dumansız Üniversite" İçin Yürüdüler, Bilgilendirdiler!

SİGARA SAVAŞINI GENÇLERLE KAZANACAĞIZ

Üzerinde sigara karşıtı sloganlar bulunan kıyafetlerle etkinliğe katılan doktorlar ve öğrenciler, hastanenin Sağlık Caddesi’nde yürüyerek hastalar ve yakınlarına sigaranın zararlarına ilişkin bilgi verip, bırakmak için neler yapabileceklerini anlattı. Hastanede Sigara Bırakma Merkezi bulunduğu bilgisinin de vatandaşlara verildiği etkinlikte bazı tiryakiler, sigarayı bırakma sözü verdi. Adana Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. M. Volkan Harput, öğrencilerin sigarayla mücadele için başlattıkları Dumansız Üniversite çalışmasına akademisyenler, yöneticiler ve doktorlar olarak destek vermek istediklerini belirterek, “Sigarayla mücadelede, gençlerin çabasının daha iyi sonuçlar getireceğine inanıyoruz. Bu savaşı, gençlerle kazanacağız” dedi.

Doktor ve Öğrenciler "Dumansız Üniversite" İçin Yürüdüler, Bilgilendirdiler!