İmamoğlu Sulamaları kapsamında 33 bin 330 dekar arazide Adana’da bir ilk olan Otomasyonlu Sulama Sistemi hayata geçiriliyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

DSİ'den Adana'da İlk: Otomasyonlu Sulama Sistemi
Adanave ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. 
İmamoğlu Sulamaları Otomasyon İşleri Yapımında çalışmalar devam etmektedir.
İmamoğlu Sulamaları kapsamında sulamaya açılacak olan 33 bin 330 dekar tarımsal arazi için Adana’da bir ilk olan "İmamoğlu Sulamaları Otomasyon İşleri Yapımı" projemizi hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda; 2 bin 240 çiftçinin faydalanabileceği tarımsal sulama üniteleri kurulmaktadır. Aynı şekilde, sulama sahasında söz konusu hidrantlara (su dağıtım yapılarına) yeterli miktarda; haberleşme istasyonları, gözlem/ölçüm istasyonları ve yapay zeka destekli yönetim cihazları entegre edilmektedir. Bu Proje; sensör tabanlı ve otonom su yönetim sistemine sahip ilk alan olma özelliği taşımaktadır.

DSİ'den Adana'da İlk: Otomasyonlu Sulama Sistemi
Kurulan sistemle; çiftçilerin tarlalarının yanına gitmek zorunda olmadan, diledikleri zaman, diledikleri yerden, cep telefonlarından sisteme giriş yaparak,arazilerini sulayabilecekler veya sulamayısonlandırabilecekler.
Ayrıca sistem sayesinde tarlanın nem oranını, hava sıcaklığını ya da yağmurun yağma ihtimalini gerçek ve anlık veriye dayalı olarak takip edebilecektir.
“Hedefimiz: Suda Sıfır İsraf”
İmamoğlu Sulamaları kapsamında hayata geçirmekte olduğumuz otomasyonlu sulama sistemi sayesinde, açık sulama (vahşi sulama) sistemlerine göre ciddi su tasarrufu sağlamak mümkün olabilecektir. Hayata geçirmekte olduğumuz projelerle hedefimiz; ‘Türkiye Yüzyılında suda sıfır israftır.