‘İlaç yokluğu’nun giderek ‘İlaç kıtlığı’na dönüştüğünü söyleyen Adana Eczacı Odası (ADEO) Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, “Türkiye genelinde yaşanan ilaç sıkıntısı hem biz eczacıları, hem de vatandaşlarımızı mağdur ettiği gibi artık halkın sağlığını tehdit etmeye başlamıştır” dedi.

SIKINTILARIN ARTACAĞI ENDİŞESİNİ YAŞIYORUZ

Bazı ilaçlara erişimin giderek imkânsızlaştığını ifade eden Adana Eczacı Odası Başkanı Ö. Mürsel Yalbuzdağ, Yönetim Kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada “Sağlık otoritesi tarafından, taleplerin karşılanmadığı her geçen gün; sıkıntı daha da artacaktır.” dedi.

HALKIN İLACA ERİŞİMİ İMKÂNSIZ HALE GELMEKTEDİR

Halkın ilaca erişimindeki sıkıntıların acilen giderilmesi gerektiğini belirten Başkan Ecz. Yalbuzdağ, “Ayladır ilaç krizini gündeme getirerek, biran önce çözüm bulunması için, Halkın ilaçsız kalmaması için yoğun çaba gösterdik. Artık Halkın ilaca erişimi imkânsız hale gelmektedir. Eczanelerin stoklarında, ecza depolarının stoklarında ilaçlar bulunmamaktadır. Yetkililer “ilaç sorunu yok” diyerek sorunu görmezden gelemezler. İlaç sıkıntısı inanılmaz boyuta ulaştı, hastalara güç bela bulduğumuz ilaçları verdikten sonra rafımıza koyacak ilaçları bulamamaktayız.”

İLAÇLARIN BULUNABİLİRLİĞİ DERHAL SAĞLANMALIDIR

Başkan Ecz. Yalbuzdağ, “Kış aylarında ve hastalıkların arttığı bir dönemde olmamızdan dolayı özellikle antibiyotikler, ağrı kesici, ateş düşürücü çocuk şuruplarında yokluk yaşıyoruz. Bizler, hastalarımıza şifa dağıtmak isterken, onlara ilaçlarını temin edememenin sıkıntısını yaşıyoruz. Sorumlusu olmadığımız halde bulunamayan ilaçlar ile ilgili halkımızla karşı karşıya geliyoruz. Sağlık Bakanlığı bir an önce gerekli önlemleri almalıdır, ilaçların bulunabilirliği derhal sağlanmalıdır. Tedbirlerin alınmadığı, düzenlemelerin yapılmasında geç kalınan her dakika, vatandaşların ilaca erişimine engel olmaktadır.” diye konuştu.